Yakob: ‘Voor elkaar door het vuur blijven gaan’

| 21-03-2019

“De afgelopen weken zijn we voor elkaar door het vuur gegaan. Als we dat blijven doen, hebben we zeker een kans om van Excelsior te winnen.” Dat denkt Berkum-middenvelder Hoeseb Yakob, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen Excelsior ‘31. Berkum treft in die opponent een kandidaat voor de titel.

© Rainer Fröhlich

Berkum verloor eerder dit seizoen in Rijssen met 2-1 van Excelsior, waarbij het al heel erg snel op een 1-0 achterstand kwam. De laatste tijd gaat het een stuk beter met de ploeg van Raymond Schuurman, die na twee gewonnen duels afgelopen zaterdag knap met 1-1 gelijkspeelde bij titelkandidaat ACV. Berkum staat daardoor nog steeds op een negende plaats, maar het verschil met de onderliggende ploegen is klein. De Zwolse ploeg kan zich geen puntenverlies veroorloven. “Doordat we als team echt voor elkaar werken, boeken we resultaten. Die lijn moeten we zaterdag doortrekken”, stelt Yakob.

Tegenstander Excelsior ‘31 draait het hele seizoen al bovenin mee, waarbij vooral de sterke defensie van de ploeg uit Rijssen opvalt. Samen met Sparta Nijkerk heeft Excelsior de minst gepasseerde achterhoede van de hoofdklasse B, waardoor het nu op een derde plaats staat. Excelsior heeft zes punten achterstand op koploper Staphorst, maar heeft wel een duel minder gespeeld. De wedstrijd tussen Berkum en Excelsior ‘31 begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Michael Eijgelsheim.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws