Yakob: ‘Seizoenstart geeft zelfvertrouwen’

| 05-10-2017

“Onze seizoenstart heeft ons zelfvertrouwen gegeven, dus ik verwacht een mooie wedstrijd tussen twee teams die écht willen voetballen.” Zo denkt Berkum-middenvelder Hoeseb Yakob over de clash van zaterdag tussen zijn ploeg en Excelsior '31. Berkum is tot ieders verbazing de koploper in de hoofdklasse B, terwijl Excelsior zichzelf terugvindt op een tweede plaats. Een heuse topper dus.

© Rainer Fröhlich

Berkum kent een seizoenstart om de vingers bij af te likken. De Zwollenaren zijn promovendus, maar verbazen tot dusver vriend en vijand. Met dertien punten uit vijf duels zette Berkum een geweldige serie neer en die serie is genoeg voor de koppositie. Vorige week werd CSV Apeldoorn op een 5-2 nederlaag getrakteerd, al zag het daar in eerste instantie niet naar uit. Na veertig seconden kwam Berkum al op achterstand en zwijnde daarna opzichtig. Toen Chris van der Meulen in de dertiende minuut een verdedigingsfout afstrafte en de 1-1 maakte, was het ineens gedaan met de bezoekers. Door goals van Jordi Lemmens, Marc van der Meulen (twee) en Johnsen Bacuna werd het uiteindelijk liefst 5-2.

Tegenstander Excelsior '31 eindigde vorig seizoen als vijfde en dat zal bij de ambitieuze Rijssense club toch wat zijn tegengevallen. Dit seizoen draait de ploeg prima. Afgelopen zaterdag werd er met 1-2 gewonnen bij Urk, waardoor Excelsior nu twaalf punten uit vijf wedstrijden heeft. Het verloor alleen de uitwedstrijd bij AZSV: 1-0. “Excelsior heeft een goede en ervaren ploeg, dus het wordt lastig,” verwacht Yakob. De wedstrijd tusssen Excelsior '31 en Berkum begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Shona Shukrula.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws