Xavier Mous: ‘We zien het hele spectrum’

| 31-10-2019

PEC Zwolle-trainer John Stegeman kan vrijdagavond tegen Ajax weer beschikken over Mustafa Saymak en Thomas Bruns. De twee middenvelders moesten het bekertreffen met Hoek nog aan zich voorbij laten gaan, maar zijn er tegen de landskampioen weer bij. “Je hebt altijd een kans”, weet doelman Xavier Mous.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is voor de keeper maar een rare week, want in een paar dagen tijd gaat hij van minimale inspanning naar wellicht wel maximale inspanning. Tegen Hoek hoefde Mous amper handelend op te treden, maar tegen Ajax moet hij vast en zeker aan de bak. Dat doet hem niet veel. “Het is voorlopig niet gebruikelijk dat ik weinig te doen heb, haha. We krijgen deze dagen wel het hele spectrum te zien. Eerst naar Heracles, dan naar Hoek en nu tegen Ajax. We moeten alles geven, de huid duur verkopen. Maar het ook niet groter maken dan het is.”

Toch is het voor Mous een bijzonder duel. Hij was tien jaar lang actief voor de Amsterdammers en komt er gedurende het seizoen nog af en toe. Bij Cambuur speelde hij al tegen Jong Ajax en nu treft hij voor de eerste keer het vlaggenschip. “Ik ben daar van een klein jongetje naar een volwassen man gegroeid, dus het is mooi om daar nu tegen te spelen. Al is er wel een beetje afstand tussen gekomen, want ik ben er alweer een tijdje weg. Maar het geeft sowieso altijd iets extra's, helemaal omdat heel voetbalminnend Nederland op dit moment geniet van Ajax. Oké, op een paar Feyenoorders na dan, haha.”

Het wordt voor PEC Zwolle de derde wedstrijd in zes dagen tijd en dat zijn de spelers niet bepaald gewend. Toch is Mous niet bang voor vermoeidheid. “Ik voel me zelf eigenlijk wel goed. En ik denk dat ik ook niet hoef te zeggen dat opladen voor deze wedstrijd niet moeilijk is. Het is absoluut een mooie wedstrijd”, stelt de keeper, die verwacht dat PEC qua speelstijl niet heel anders voor de dag komt dan eerder. “Je moet niet ineens dingen gaan doen die je niet kunt. Je hebt een bepaald gevoel bij de manier waarop je speelt en dat moet je houden. Er zijn bepaalde kwaliteiten en daar moet je naar spelen.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Xavier Mous

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws