Xavier Mous nieuwe doelman PEC Zwolle

| 24-06-2019

PEC Zwolle heeft in de persoon van Xavier Mous opnieuw een doelman aan de selectie toegevoegd. De 23-jarige keeper is daarmee de tweede versterking onder de lat, want eerder kwam Michael Zetterer op huurbasis al naar Zwolle.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Mous komt over van SC Cambuur en tekent bij PEC een overeenkomst voor twee seizoenen plus de optie voor een extra jaar. “Na een prachtig jaar in Leeuwarden ben ik blij dat mij de kans wordt geboden om in de eredivisie te gaan spelen. PEC Zwolle heeft jarenlang prima keepers gehad met Warner Hahn, Mickey van der Hart en natuurlijk Diederik Boer. Aan mij nu de taak om die plek onder de lat te veroveren. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijden en mijn kennismaking met de supporters”, reageert de keeper op het nieuws.

Mous streek vorig seizoen neer in Friesland, nadat hij zich in de kijker had gespeeld bij TOP Oss. Ook bij Cambuur had hij een hoofdrol, want mede door zijn ijzersterke jaar plaatste die club zich voor de play-offs. Mike Willems, technisch manager van PEC, is logischerwijs blij met de nieuwe doelman. “Xavier stond hoog op ons lijstje. Het afgelopen seizoen bij Cambuur, maar ook daarvoor bij TOP Oss, heeft hij laten zien een uitstekende en betrouwbare doelman te zijn. Een logische vervolgstap is een club uit de eredivisie. Wij zijn heel blij dat Xavier nu als PEC Zwolle-speler de handschoenen gaat aantrekken.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Mike Willems, Xavier Mous

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws