WVF via ‘rare middag’ naar nacompetitie

| 25-05-2019

“Een rare middag.” Met die woorden omschrijft WVF-trainer Marcel van der Steege de laatste speelronde in de tweede klasse H. Zijn ploeg doet op eigen bodem wat het moet doen, maar door verrichtingen op andere velden lijkt de 3-2 zege op Vroomshoopse Boys lange tijd niet voldoende voor een ticket naar de nacompetitie (om een plek in de eerste klasse). En dan… “Dan is het alleen nog juichen, zingen en springen!”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Minutenlang staan de spelers van WVF na afloop van de thuiswedstrijd tegen Vroomshoopse Boys met teleurgestelde gezichten op het veld. Ondertussen rolt de bal nog in zowel Enschede als Nijverdal. In een rechtstreeks gevecht om het kampioenschap kijkt Sparta Enschede tegen DOS Kampen tegen een 1-2 achterstand aan. Ongunstig voor WVF. En tot overmaat van ramp staat Hulzense Boys in Nijverdal op een 2-1 voorsprong tegen SVI. Waarmee het doemscenario voor WVF werkelijkheid lijkt te worden.

“Wij waren tijdens onze eigen wedstrijd uiteraard op de hoogte van de tussenstanden op de andere velden”, vertelt Marcel van der Steege. “Op een gegeven moment kreeg ik door dat SVI de 2-1 maakte, dus dat gaf de burger weer moed.” Maar de gewenste 2-2 blijft in Nijverdal uit. “Klopt. Na afloop van onze wedstrijd was het afwachten geblazen. En als eerste kregen wij door dat het duel tussen Hulzense Boys en SVI in 2-1 was geëindigd.” Een tegenvaller voor WVF, want door die uitslag lijkt Hulzense Boys spekkoper te worden. Tenzij Sparta Enschede nog weet te scoren.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Van der Steege: “Ik had een rechtstreeks lijntje met iemand langs de lijn in Enschede en die had er een hard hoofd in. Op een gegeven moment viel de bal op het dak van het doel van DOS Kampen en toen zei diegene tegen mij: dit gaat hem niet meer worden.” Ondertussen wordt op het veld van WVF captain Martijn Ruijsch uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Logisch dat die titel naar hem gaat, want met het mislopen van de nacompetitie komt er tevens een einde aan zijn mooie voetbalcarrière. Maar dan… Dan zorgt Danny Reinders in Enschede plots voor de 2-2.

Het bericht van de gelijkmaker komt als eerste binnen bij WVF-trainer Marcel van der Steege. Niet veel later is de gehele ploeg op de hoogte en barst de feestvreugde los op sportpark De Weide Steen. “Dan is het alleen nog juichen, zingen en springen”, zegt Van der Steege. “Wij mogen ons op gaan maken voor een onverwacht toetje. Het is de kers op de taart, want eigenlijk was ik met de vierde plaats op de eindrangschikking ook al heel tevreden.” En in die nacompetitie kan er natuurlijk van alles gebeuren. “Wij hebben in ieder geval niets te verliezen.” Al is één ding wel zeker: ‘good old’ Martijn Ruijsch is van de partij!

Voetbal, Marcel van der Steege, WVF, Martijn Ruijsch

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws