WVF verliest ook van concurrent WHC

| 13-12-2014

In de hoofdklasse C is het WVF zaterdag niet gelukt om een positief resultaat over te houden aan het treffen bij concurrent WHC. De thuisploeg opende in de persoon van Kevin Olaria al na elf minuten de score en die klap kwam WVF uiteindelijk niet meer te boven: 3-0. Zodoende is de achterstand van de Zwollenaren opgelopen tot negen punten en daarmee wordt handhaving een hele moeilijke opgave.

Tegen WHC in Wezep moest trainer Freddy Smit het stellen zonder Sybren Poppen, want hij ontbrak vanwege een blessure. Vanaf het beginsignaal was het direct WHC dat de toon zette. Met veel druk naar voren trok de thuisploeg ten strijde en daardoor moest WVF direct bij de les zijn. De Zwollenaren probeerden via Ozhan Kardag vroeg druk te zetten en kwamen via Jeroen van Brummen tot het eerste gevaar. Een matige spelhervatting van de keeper kwam voor de voeten van Van Brummen, maar zijn gehaaste inzet ging net over de kruising. WHC was vervolgens de gevaarlijkste ploeg en opende via Kevin Olaria de score: 1-0. Direct na de openingstreffer leek WHC voor de tweede goal te tekenen, maar een van richting veranderd schot vloog net niet binnen. WVF zette daar niet veel tegenover en uiteindelijk kwam WHC ook op 2-0. Een vrije trap belandde keurig op het hoofd van Jonathan van Marle, die ongehinderd voor de ruststand zorgde.

Na rust werd Kardag vervangen voor Hessel Berends, maar ook die omzetting leverde uiteindelijk niet het gewenste resultaat op. Lennart Bril kwam op aangeven van Jeroen van Brummen nog wel in een goede scoringspositie, maar de beheersing ontbrak om de aansluitingstreffer te produceren. Toch putte WVF moed uit deze kans en werd er geknokt voor elke meter. Diezelfde Bril werd gestuit in de zestien en kreeg geen strafschop, terwijl de bal aan de andere kant wel op de stip ging. Een handsbal van Dion Reijnen werd bestraft en dat bleek uiteindelijk het slotakkoord van de middag. Vanaf elf meter schoot Yoshua van Marle raak en hij bracht daarmee de 3-0 eindstand op het scorebord. De elfde verliespartij in dertien wedstrijden, waardoor de achterstand van WVF op de veilige zone al tien punten bedraagt.

Voetbal, WVF, Hoofdklasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws