WVF start met unieke trainersacademie

| 06-10-2015

Voetbalvereniging WVF start aankomende vrijdag met een fonkelnieuwe trainersacademie. De Zwolse club gaat, in samenwerking met SportService Zwolle, voor een dertigtal trainers een interne en structurele opleiding verzorgen. Een uniek plan. “Het is voor het eerst dat een amateurvereniging in Zwolle dit doet”, meldt de trotse club.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Aan de hand van zeven bijeenkomsten krijgen de trainers een heel jaar lang scholing, training en ondersteuning om de kwaliteit van de opleiding en die van zichzelf te verbeteren. Vrijdag is de kick-off van de trainersacademie, waar onder andere hoofd opleidingen Dick Bremmer het één en ander toe gaat lichten. “Elke vrijwilliger/trainer die op het veld staat wil graag een leuke en kwalitatief goede training verzorgen. Het is belangrijk om jonge spelers te laten ervaren hoe geweldig het is om deel uit te maken van een team”, zegt Bremmer alvast. Naast Bremmer komt ook Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, aan het woord. Hij geeft ter inspiratie een toelichting over het trainerschap.

WVF doet de trainersacademie niet alleen. Het is een samenwerking gestart met SportService Zwolle. “Wij hebben gezamenlijk besloten dat het niet bij slechts twee bijeenkomsten per jaar moet blijven, maar dat er een structureel jaarprogramma opgesteld moet worden”, zegt Freddy Eikelboom, voorzitter van de technische commissie van WVF. “Het jaarprogramma bevat allerlei aspecten die er aan bijdragen om een betere trainer te worden, met als gevolg een interne kwaliteitsimpuls. Daarnaast verwachten wij dat de trainers met meer plezier op het veld staan, omdat ze kennis en inspiratie hebben opgedaan binnen de trainersacademie”, vult hij nog aan.

App moet trainers helpen
Naast het vormen van de trainersacademie komt SportService Zwolle ook nog met een bijbehorende app. De organisatie is een samenwerking aangegaan met Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland. Zij maken een planmatige ontwikkeling van het jeugdvoetbal. Middels een app krijgen de WVF-trainers twee keer per week een methodisch, technisch en doelgroepgerichte training aangeleverd. “Deze digitale trainingsmethodiek zorgt er voor dat alle trainers voor iedere specifieke doelgroep een zelfde training verzorgen. Deze trainingen zijn dermate professioneel dat de kwaliteit van de jeugdopleiding een enorme impuls krijgt. Daar waar WVF de kans pakt om hier als eerste mee aan de slag te gaan, hopen wij als organisatie dat er nog vele verenigingen gaan volgen”, zegt Roger Knoops van SportService Zwolle.

Voetbal, SportService Zwolle, WVF, Gerard Nijkamp, Freddy Eikelboom

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws