WVF-routinier Ruijsch geniet van derbyzege

| 06-10-2018

“Dit is een mooie en tevens belangrijke overwinning”, zegt WVF-captain Martijn Ruijsch, die zaterdagmiddag met een assist en een doelpunt een belangrijk aandeel had in de 3-1 zege van WVF op Be Quick ’28. De twee Zwolse tweedeklassers maakten er op sportpark De Weide Steen een typische stadsderby van. “Van goed voetbal was niet echt sprake, maar er werd wel veel strijd geleverd”, aldus Ruijsch.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor eigen publiek brak WVF de wedstrijd in de 25ste minuut open. Het was Hessel Berends die door Martijn Ruijsch de diepte in werd ingestuurd en Berends rondde vervolgens koelbloedig af. “Na de 1-0 kregen wij in de aanval iets meer ruimte, maar het lukte ons niet om te profiteren”, vertelt de 34-jarige aanvoerder, die niet veel later Hugo Winkeler namens Be Quick ’28 de gelijkmaker zag maken. “Be Quick was eigenlijk steeds gevaarlijk bij standaardsituaties en de 1-1 viel dan ook niet geheel verrassend uit een standaardsituatie.”

Net als de 1-0 bleef ook de 1-1 niet heel lang op het scorebord staan, want in de 41ste minuut zette Martijn Ruijsch de thuisploeg opnieuw op voorsprong: 2-1. “Die goal viel op een lekker moment, vlak voor rust. Dan zit je toch wat lekkerder in de kleedkamer”, stelt de WVF-routinier, die de bal vanaf rechts kreeg aangespeeld door Jabir Mazouz. “Een verdediger van Be Quick zat mis en daardoor kwam de bal ietwat gelukkig bij mij terecht, maar vanaf randje zestien kon ik hem vervolgens hard in de verre hoek schieten”, zegt een dolblije Ruijsch.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de tweede helft werd het voetbal er niet beter op. Beide ploegen knokten echter wel voor wat ze waard waren. “De wedstrijd verliep na rust behoorlijk chaotisch. Het werd ook een beetje gemeen hier en daar, maar de scheidsrechter liet het allemaal gaan.” Desondanks werd Be Quick-aanvaller Sander Aarten wel met twee keer geel weggestuurd. “Daar waren ze het bij Be Quick volgens mij niet mee eens.” Met een man meer bleef WVF in de laatste tien minuten loeren op de kans om in de counter de 3-1 te maken. Die bevrijdende 3-1 viel uiteindelijk in blessuretijd. Invaller Niek Mulder mocht vanaf elf meter aanleggen en faalde niet. Daarmee zorgde Mulder voor grote vreugde bij de thuisploeg. “Winnen is altijd lekker, maar zo’n stadsderby winnen zorgt voor nog meer plezier”, aldus Martijn Ruijsch.

Voetbal, Be Quick ’28, WVF, Martijn Ruijsch

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws