WVF revancheert zich met tweede zege

| 18-04-2015

Hoofdklasser WVF heeft zaterdagmiddag voor de tweede keer dit seizoen een overwinning geboekt. Op eigen terrein was de Zwolse formatie met 2-1 te sterk voor WHC, waardoor het nu negen punten heeft verzameld. Richard Bouwmeester werd uiteindelijk de gevierde man, want hij bracht met een rake vrije trap de beslissing in de wedstrijd.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Als het eerste schaap over de dam is, dan volgen er meer. Een mooi spreekwoord en dat lijkt maar wat van toepassing op het hoofdklasse-avontuur van WVF. De ploeg van trainer Freddy Smit greep twee weken geleden de eerste overwinning van het seizoen en kwam ook zaterdag weer tot een driepunter. Op eigen terrein was tegenstander WHC in eerste instantie de baas. De Wezeper formatie begon sterk en kreeg uit corners en via kopballen de eerste mogelijkheden. Toch rechtte WVF de rug en uiteindelijk kwam het zelfs op voorsprong. Rob Meijerink zag tien minuten voor rust de WHC-keeper ver voor zijn doel staan en lobte de bal van een meter of veertig fenomenaal binnen: 1-0. Vervolgens raakte de assistent-scheidsrechter geblesseerd en werd de wedstrijd een half uur gestaakt, maar toch kwamen beide ploegen weer terug op het veld.

In de tweede helft kon WHC aanvallend niet veel meer doen, terwijl WVF de kansen liet liggen om de marge uit te breiden. Bas Bouwhuis was koppend gevaarlijk, terwijl Kristian Bril tot tweemaal toe had kunnen scoren. Hij trof echter geen doel. Na een vreemde rode kaart voor Rob Meijerink kwam WHC via Jurrian van den Brink plotseling toch op gelijke hoogte, maar daar bleef het niet bij. In de uiterste slotfase mocht Richard Bouwmeester een vrije trap nemen en met zijn fluwelen linkervoet schoot hij de bal prachtig binnen. Daarmee greep WVF de tweede zege in de hoofdklasse en nam het revanche voor de eerdere 3-0 nederlaag in Wezep. Het avontuur lijkt daarmee toch een waardig einde te krijgen.

Voetbal, WVF, Hoofdklasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws