WVF rekent af met SVI: ‘Vijf fouten, vijf goals’

| 03-11-2018

WVF heeft zaterdag in de tweede klasse H afgerekend met stadgenoot SVI. De ploeg uit Westenholte kwam in de eerste helft op een 1-2 achterstand, maar het lukte om de drie punten in eigen huis te houden: 3-2. “Vijf fouten, vijf doelpunten”, reageert verliezend SVI-trainer Joram Hendriks.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het begin was duidelijk voor SVI, want binnen vijf minuten werd de score al geopend. Caleb Rahajaan profiteerde van geklungel in de WVF-defensie en dat zorgde voor de 0-1. “Ik vind ook dat wij daarna de controle hadden. We hadden veel de bal, lieten de bal gaan en kwamen ook tot kansen”, analyseert Hendriks, die daarna een waar spektakelstuk zag ontstaan. Voor rust vielen er nog drie treffers. Eerst was Jabir Mazouz goed voor de 1-1, vijf minuten later maakte Youp Kok de 1-2 namens SVI en het slotakkoord was voor Martijn Ruijsch. Hij besloot een knotsgekke eerste helft met een mooie treffer.

“Vooral de 1-1 en de 1-2 vielen heel snel achter elkaar. Dan mag je nooit met 2-2 de rust in gaan. Als het lukt om de rust met 1-2 te halen, dan moet WVF ook een ander spelletje gaan spelen. Maar goed, dat is niet gelukt”, concludeert Hendriks, die vervolgens een iets rustigere tweede helft zag. Na negen minuten spelen in het tweede bedrijf maakte Ruijsch met zijn tweede van de middag de 3-2 en daar bleef het qua doelpunten bij. “In de slotfase kreeg WVF nog wel een aantal kansen om verder uit te lopen, maar dat was inherent aan de manier waarop wij speelden. We stonden met vier man voorop en dan geef je nou eenmaal ruimte weg”, zegt Joram Hendriks.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Zo keerde SVI zonder punten huiswaarts en dat leverde een kater op. Zo stelt ook Hendriks. “Het is heel zuur. Op papier speelden we tegen de nummer drie en dit was een middag waarop we ze hadden kunnen pakken. Naar mijn mening had een gelijkspel de verhoudingen beter uitgebeeld, maar het is niet anders. Heel erg zonde.”

Voetbal, SVI, WVF, Joram Hendriks

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws