WVF promoveert naar de hoofdklasse

| 31-05-2014

WVF speelt na de zomer in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. De ploeg van trainer Freddy Smit had zaterdagmiddag in het nacompetitieduel op bezoek bij LRC in Leerdam voldoende aan een gelijkspel, maar wist ondanks een tegentreffer vroeg in de wedstrijd toch met 1-2 te winnen. De Zwolse treffers werden gemaakt door Lennart Bril en Bas Bouwhuis. Na de 1-2 van Bouwhuis was de feestvreugde bij de meegereisde fans enorm.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Dit is fantastisch en echt een geweldige teamprestatie, TEAM met hoofdletters”, zegt trainer Freddy Smit, die zaterdag een geweldige dag beleefde. Voor zijn team begon de wedstrijd in Leerdam echter met een fikse domper, want al in de zesde minuut kwam WVF op achterstand. “Tja, daar gingen twee fouten aan vooraf. Allereerst ging het in de opbouw mis en vervolgens kon Mike te Wiele dat nog repareren, maar hij kwam iets te wild zijn goal uit.” André Zondag profiteerde optimaal en tekende namens LRC voor de 1-0. Ondanks die vroege treffer raakte Smit niet in paniek. “Roy Dusink en ik zijn meteen opgestaan en hebben aangegeven dat iedereen de rust moest bewaren. We vlogen namelijk meteen allemaal naar voren, terwijl het in die fase juist belangrijk was om niet met 2-0 achter te komen”, vertelt Smit. “Onze ploeg heeft dit seizoen immers bewezen dat het mentaal heel sterk is.”

WVF herpakte zich en kreeg langzaamaan weer meer grip op de tegenstander. Dit resulteerde halverwege de eerste helft in de gelijkmaker. Een hoekschop van Lennart Bril werd licht geschampt door een speler van LRC, waarna de bal in het doel verdween. “Het was geen toeval dat het doelpunt viel uit een corner, want wij hadden bewust meer mensen rondom de keeper gepositioneerd. Het werd voor hem daardoor extra moeilijk om de bal te pakken. De bal had ook net zo goed via een speler van ons in het doel kunnen gaan”, aldus de succesvolle oefenmeester, die de keeper van LRC dus goed had geanalyseerd. In het restant van het eerste bedrijf en na rust moest WVF meer en meer achteruit, maar de formatie uit Westenholte bleef prima overeind. “Niet alle spelers, inclusief enkele sterkhouders, konden brengen wat ze normaal brengen. Wellicht door de zenuwen. Maar gelukkig stonden er in de tweede helft andere jongens op.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De thuisploeg drong steeds meer aan en hanteerde vooral de lange bal. Tot tevredenheid van WVF-keeper Te Wiele. “Wat dat betreft hebben wij een hele goede keeper. Nadat hij in de zeventigste minuut een vrije trap onderuit de hoek haalde, die iedereen al had geteld, straalde hij echt uit dat er vandaag geen bal meer in zou gaan”, stelt Smit, die in de tweede helft met Richard Bouwmeester een belangrijke troef in de ploeg bracht. “Hij was twee maand geblesseerd geweest en wist dat hij niet ging spelen, maar als je zo’n speler nog achter de hand hebt dan is dat echt een meerwaarde. Vorige week tegen Oranje Nassau viel hij al in en maakte hij de 4-1 en nu was hij wederom belangrijk. Hij schoot een vrije trap over de muur op de paal en vervolgens rondde Bas Bouwhuis uitstekend af.” De 1-2 zorgde voor grote euforie bij de meegereisde supporters. “De ontlading was fantastisch. Ik moet de mensen van de club echt complimenteren, want de steun was de gehele dag geweldig. Bij het vertrek met de bus al, vuurwerk en vlaggen achter het doel. Het was echt super.”

Zie ook:
Van der Steege: ‘WVF bleek onverzettelijk’

Voetbal, Freddy Smit, WVF, Hoofdklasse C, Eerste klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws