WVF pakt tweede punt bij Drachtster Boys

| 29-11-2014

Hoofdklasser WVF heeft zaterdagmiddag haar tweede punt van het seizoen gepakt. In een fris Drachten wisten de Zwollenaren het puntenaantal te verdubbelen dankzij een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Drachtster Boys. De ploeg van trainer Fredy Smit keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar een kwartier voor tijd was Ozhan Kardag trefzeker vanaf elf meter.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de eerste helft gingen de Friezen furieus van start. Al na twee minuten moest WVF-doelman Gert Schaafsma ingrijpen na een inzet van oud prof Harvey Bischop. De thuisploeg speelde veelvuldig de lange bal en met scherpe voorzetten werd het Zwolse centrum bestookt. WVF trachtte met counters gevaarlijk te worden, via onder andere Ozhan Kardag. Een forse tegenvaller was het uitvallen van Rob Meijerink, die bij een kopduel onreglementair uit balans werd geduwd en hoogst ongelukkig terecht kwam. Jorben Nieuwenhuis nam zijn plek over. Na ruim een half uur werd Kevin Bakels namens de thuisploeg gevaarlijk, maar zijn inzet eindigde in de handen van Schaaafsma, die kort daarna zijn handen niet goed onder een voorzet wist te krijgen. Daar profiteerde Peter Jansen Klomp van. Hij kon in de 39ste minuut simpel voor 1-0 zorgen.

De tweede helft tapte de formatie van Freddy Smit uit een ander vaatje. Steeds vaker werden de aanvallers bereikt en WVF toonde meer lef. Allereerst was Jeroen van Brummen dichtbij de gelijkmaker en even later zag Bas Bouwhuis zijn pegel maar net naast gaan. De verdiende gelijkmaker hing in de lucht en die kwam er ook. Kardag werd door Bischop neergehaald in de zestien en schoot de penalty zelf onberispelijk tegen de touwen. Het laatste kwartier bleef ongemeen spannend. De thuisploeg moest alle zeilen bijzetten. Daar werd Jorben Nieuwenhuis de dupe van. De invaller moest zich in de slotfase laten vervangen Christian Brik. Gescoord werd er echter niet meer.

Voetbal, WVF, Hoofdklasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws