WVF opnieuw te sterk voor koploper DOS

| 16-03-2019

WVF heeft zaterdag voor de tweede keer dit seizoen afgerekend met koploper DOS Kampen. In de eerste seizoenshelft wonnen de Zwollenaren met 2-4 en ditmaal was een doelpunt van Max Goudbeek genoeg voor een 1-0 zege.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Lijstaanvoerder DOS Kampen heeft nu vier keer verloren en voor de helft van die nederlagen is WVF verantwoordelijk. De Zwolse ploeg is een heuse angstgegner, want ook op eigen veld bleek WVF te sterk voor DOS. WVF werd ditmaal al snel in het zadel geholpen, want binnen acht minuten opende Max Goudbeek de score. “De eerste helft was voor ons. Na die 1-0 moesten we eigenlijk de 2-0 maken, maar dat lieten we na. In de tweede helft werden wij gedwongen steeds meer te verdedigen, maar dat is ook logisch als je op een voorsprong staat. De tweede helft was daardoor voor DOS”, zegt WVF-trainer Marcel van der Steege.

De coach zag dat zijn ploeg stand hield, al had DOS er ook zo nog een puntje uit kunnen slepen. “Vooral uit een vrije trap, die door de muur werd aangeraakt. Die bal werd fantastisch gepakt door onze keeper”, weet Van der Steege, die ook nog een gevaarlijke voorzet voor onrust zag zorgen. Een doelpunt viel er echter niet meer, waardoor WVF voor de tweede keer dit seizoen afrekende met lijstaanvoerder DOS Kampen. “Dat is echt de beste ploeg uit onze competitie, dus dat zorgt voor heel veel blijdschap. We zijn het nu ook lekker aan het vieren in de kantine. Een hele mooie prestatie”, sluit Van der Steege af.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Marcel van der Steege, WVF

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws