WVF kroont zich tot Zwols zaalkampioen

| 31-12-2015

WVF is woensdagavond de grote winnaar geworden van het jaarlijkse Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi. De eersteklasser beleefde al een prima eerste dag en uiteindelijk rekende het in de finale af met titelhouder HFC Storica. De regerend kampioen kreeg in de volgepakte WRZV-hallen in de finale met 3-1 aan de broek, waardoor WVF zich een jaar lang zaalkampioen van Zwolle mag noemen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het Jo van Marle zaaltoernooi is traditioneel de afsluiter van het kalenderjaar. Ditmaal deden er twaalf teams mee. Wijthmen, SV Zwolle en Berkum konden voor deze editie geen team op de been brengen, waardoor deelname niet mogelijk bleek. De eerste avond leverde dinsdag al het nodige vuurwerk op, maar ook op dag twee werd het aanwezige publiek prima vermaakt. HFC Storica presteerde in de eerste wedstrijden nog wisselvallig, maar reikte uiteindelijk toch tot de finale. In die eindstrijd moest Storica het opnemen tegen het verrassend sterke WVF. De laagvlieger uit de eerste klasse D bleek dit jaar een prima zaalteam te hebben, want uiteindelijk keerde het met de beker terug naar Westenholte: 3-1.

Of het traditionele Jo van Marle zaaltoernooi ook aan het eind van 2016 op het programma staat, dat is nog maar zeer de vraag. De editie van 2015 was weer een groot succes, maar een nieuwe organisator is op dit moment nog niet voor handen. “Ik kijk er met een positief gevoel op terug. Er waren nog wel wat smetjes, bijvoorbeeld met het niet spelen van Berkum, SV Zwolle en Wijthmen. En SVI zette een keeper en een speler van het zaalteam in. Dat vond ik jammer, maar verder verliep het prima”, vertelt organisator Jan Pieterman, die het toernooi nog één keer op poten zette. “Luciën van Peer deed het, maar die is uit de federatie Zwolse voetbalverenigingen gestapt. Toen hebben ze mij nog een keer gevraagd en voor één keer heb ik het gedaan.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor volgend jaar is Pieterman echter niet de aangewezen man. Hij geeft het stokje over, of het stokje valt kapot op de grond. En dan valt er een mooie Zwolse voetbaltraditie weg. “Ik hoop echt dat het toernooi blijft bestaan, want het is altijd hartstikke leuk. Er wordt wel gezegd dat het toernooi volgend jaar in het Landstede Sportcentrum is, maar daar weet ik het fijne ook niet van. We gaan het wel zien”, sluit een tevreden organisator af.

Voetbal, WVF, HFC Storica, Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi, Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws