WVF kijkt met angst naar competitiestart

| 28-08-2015

Voor de voetballers van WVF staat dit seizoen in het teken van een nieuwe ronde en dus nieuwe kansen. Vorig seizoen speelde de ploeg voor het eerst in de hoofdklasse, maar een succes was dat niet. Degradatie volgde en zodoende komt het nu weer uit in de eerste klasse. Maar een topklassering zit er niet in. “We moeten eerst maar eens overeind blijven”, weet trainer Freddy Smit.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Je degradeert kansloos uit de hoofdklasse. Het was een mooi avontuur, maar veel punten leverde het niet op. Dan hoop je een niveau lager op een goede start. Dat geldt ook voor eersteklasser WVF, maar van een lekker begin is allerminst sprake. “We hebben alleen al een vracht aan blessures. Van de achttien selectiespelers kan ik er maar tien gebruiken”, vertelt Smit. De oefenmeester heeft dan ook amper goed kunnen trainen. En dat na een zomer waarin de groep op de schop ging. “Er is een man of zeven nieuw in de selectie. Dan wil je grote partijen trainen, er dingen proberen in te slijpen. Op dit moment trainen we vaak klein. Dat maakt het niet makkelijk.”

Freddy Smit, die begint aan zijn derde seizoen bij WVF, zag de klad er na een week of twee al in komen. “Er zijn nu bijvoorbeeld twee studenten die er twee weken niet zijn. Zij hebben introductieweken. Die kan ik dus helemaal niet gebruiken.” Het had allemaal zijn uitwerking op de eerste twee bekerwedstrijden. Buitenpost was met 0-4 te sterk, SVBO zelfs met 5-0. Een logisch gevolg, maar voor niemand goed. “Ik moet onder andere A-junioren opstellen. Dat zijn talentvolle jongens, maar die wil je niet zomaar voor de leeuwen gooien. Voor hen is het belangrijk om op de juiste momenten te spelen en ook rust te krijgen. Dat is nu niet mogelijk.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

WVF kijkt dan ook met lichte angst naar de competitiestart van 5 september. De ploeg moet dan aan de bak tegen FC Zutphen. Smit: “We zijn er nog niet klaar voor en dat baart me zorgen. Eigenlijk hebben we nog tot eind september nodig om helemaal klaar te zijn. We kijken daarom vooral naar de lange termijn, zodat we uiteindelijk in de middenmoot kunnen eindigen. In ieder geval moeten we niet nogmaals degraderen.”

Voetbal, Freddy Smit, WVF, Eerste klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws