WVF houdt stand tegen Go Ahead Kampen

| 2 Maanden geleden.

WVF is het bekertoernooi zaterdag begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen eersteklasser Go Ahead Kampen. “Er is niet gescoord, maar dat had wel gekund”, zegt een tevreden Marcel van der Steege, de nieuwe trainer van de Zwolse tweedeklasser. Van der Steege zag dat zijn ploeg in het eerste bedrijf de beste kansen kreeg en in de tweede helft knap overeind bleef tegen een conditioneel sterker Go Ahead Kampen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Wij hebben vandaag goed georganiseerd en verdedigend uitstekend gespeeld”, stelt Van der Steege. “Vanuit de omschakeling waren wij in de eerste helft ook meerdere malen gevaarlijk en creëerden drie honderd procent kansen. Eigenlijk was Go Ahead voor rust slechts één keer levensgevaarlijk, maar dat kwam doordat wij zelf in balbezit een fout maakten.” Na de pauze had WVF het een stuk moeilijker op het eigen sportpark De Weide Steen. De Zwollenaren werden gedwongen te verdedigen, maar hielden stand. “Conditioneel waren de bezoekers beter. Wij moesten veel energie leveren en op gegeven moment was het de vraag of we het zouden redden of net niet.”

Tot grote tevredenheid van de WVF-trainer kwam Go Ahead niet tot scoren en sleepte WVF een punt uit het vuur. “Met een beetje geluk hadden wij in de tweede helft ook zelf nog zomaar een goaltje meegepikt, maar al met al ben ik tevreden. Dit is een uitstekend resultaat en hier kunnen wij verder op bouwen”, aldus Marcel van der Steege, die sommige spelers tot het gaatje zag gaan. “Volgens mij was dit de eerste keer dat wij compleet waren. Sommige spelers zijn pas net terug van vakantie. Wat dat betreft zou het in het bekertoernooi prettig zijn dat je bijvoorbeeld vijf keer mag wisselen in plaats van drie keer. Op die manier houd je iedereen ook langer heel, want nu werden wij echt gedwongen om bepaalde spelers te laten staan. Maar aangezien het een officiële wedstrijd betreft, wacht je toch zo lang mogelijk met de laatste wissel.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Marcel van der Steege, WVF

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws