WVF groeit hard: ‘Willen geen ledenstop’

| 12-04-2018

Voetbalvereniging WVF groeit hard en de verwachting is dat er de komende jaren nog zo’n 200 leden bijkomen. “We hebben dan ook nogal wat te regelen, want we willen geen ledenstop afkondigen.” Dat zijn de woorden van Pascal Borst, voorzitter van de businessclub van WVF. Tijdens de jaarlijkse sponsoravond van de club sprak hij de 175 aanwezigen toe.

© Henri Zuidberg

WVF heeft 1.250 leden, waarvan ruim 800 jeugdleden. “Omdat er wordt bijgebouwd in Stadshagen, aan de kant van Westenholte, verwachten we dat de groei van de verenging zich doorzet. We zetten nadrukkelijk in op het feit dat jeugd moet kunnen sporten. Bij de groei willen we wel onze dorpscultuur behouden. Dat maakt ons onderscheidend”, aldus Borst, die tijdens de sponsoravond tevens aankondigde dat er komende zomer wordt uitgebreid met een extra kunstgrasveld. Die komt op de plaats waar nu veld 4 ligt.

Het extra kunstgrasveld was niet het enige dat Pascal Borst aankondigde. “Onze kantine zal een grondige renovatie krijgen in het komende seizoen. We krijgen daarmee een kantine die huiselijkheid en warmte uitstraalt en oog heeft voor het verleden.” Sponsor State of Design had speciaal voor de gelegenheid een impressie gemaakt. Borst: “Nu hebben we nog de handen nodig om het uit te voeren en sponsoren om ons bij dit plan te ondersteunen.”

De voorzitter van de businessclub noemde ook de sportieve prestaties van de jeugd. “Jeugd en jeugdontwikkeling, daar investeren we vooral in. Onze hoogste jeugdelftallen spelen, op één na, momenteel hoofdklasse of divisie. De toekomst ziet er goed uit, mits we de jeugd aan ons kunnen binden.” Het is evenwel niet allemaal rozengeur en maneschijn, besefte ook Borst. “Wie de competitie volgt, weet dat er voor de korte termijn bij het eerste elftal nog wel wat zorgen zijn.”

© Henri Zuidberg

Hoofdact, illusionist, goochelaar en mindreader Steve Carlin deed de aanwezigen versteld staan met diverse trucs. Zo werden zes vrijwilligers aan de tand gevoeld in een leugenspel. Carlin wist precies te vertellen wie welke kleur bal in handen had en wie de waarheid vertelde. Opperste verbazing daarna bij twee buurmannen, waarvan Carlin er één op de schouders tikte. De ander gaf aan, terwijl hij niet was aangeraakt door de illusionist, ook aan aangeraakt te zijn. Dat gebeurde niet één keer, maar meerdere keren.

Voetbal, WVF

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws