WRZV hoopt op ticket voor nacompetitie

| 06-04-2018

WRZV Zwolle stond er halverwege de zaalvoetbalcompetitie prima voor. Het was koploper in de hoofdklasse F en leek af te steven op het kampioenschap. Met nog één wedstrijd te gaan is echter alles anders, want WRZV is nog niet eens zeker van de nacompetitie. “Er had zeker meer in gezeten. Maandag wacht de nummer twee. Dat wordt een heel belangrijk potje”, zegt voorzitter Freddy Eikelboom.

De Zwolse zaalvoetballers leken na de helft van alle wedstrijden titelfavoriet nummer één. De voorsprong was er, maar een uitwedstrijd in Nijmegen gooide roet in het eten. Morado CF, de huidige lijstaanvoerder, was met 4-3 te sterk en daarna volgde er thuis wederom puntenverlies. “In die wedstrijd in Nijmegen gebeurde er van alles. We stonden twee doelpunten voor, maar speelden zes tot negen minuten met een man minder. Daardoor werd het nog 4-3 en de daaropvolgende wedstrijd verloren we direct twee punten. We hadden het graag anders gezien, want we gingen voor de titel. Maar het is wat het is”, stelt Eikelboom.

Wat nu rest is strijden om een plaats in de nacompetitie om promotie. Er zijn twee periodetitels die recht geven op een ticket voor het toetje. Daarnaast wordt er ook via de ranglijst een ticket vergeven. WRZV is de huidige nummer drie en die plaats geeft aan het einde van de rit recht op deelname aan de nacompetitie. “We hebben het op dit moment in eigen hand. Als we de laatste wedstrijd winnen, dan komt het goed. Verliezen we, dan zijn we afhankelijk van anderen. Ik hoop dat we compleet zijn, want om 19.00 uur spelen in Oldenzaal is een probleem”, zegt Eikelboom, die dat probleem het hele seizoen al heeft. “De animo voor thuiswedstrijden is groter dan voor uitduels, waardoor we last hebben van wisselende samenstellingen. Een tactiek uitvoeren is lastig.”

Op dat vlak hoopt WRZV aankomend seizoen een stap te maken. Misschien moet er gekozen worden voor anderen, zodat er in ieder geval een vast team staat. “Spelers moeten een commitment aangaan. Misschien krijgen we daardoor de beschikking over wat mindere spelers, maar dan hebben we wel een vast team. We gaan in ieder geval door”, weet Eikelboom, die dan mogelijk met zijn ploeg in de topklasse acteert. Dan moeten de play-offs wel worden gehaald. “Als we de play-offs halen, is het seizoen geslaagd. We hebben dan een leuk seizoen gehad en dat geeft energie.”

Voetbal, WRZV-hallen, Zaalvoetbal, Freddy Eikelboom, WRZV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws