WRZV De Boog viert 25-jarig jubileum

| 12-03-2013

WRZV De Boog bestaat dit jaar vijfentwintig jaar. De zaalvoetbalvereniging voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking werd in 1988 opgericht door Joop van Ommen, Joop Schinkel en Bert Klaassen. “Deze jongeren konden op dat moment nergens in Zwolle regelmatig voetballen. Op dit moment spelen eens in de twee weken ongeveer 170 voetballers hun wedstrijden en toernooien in de WRZV-hallen”, zegt Bert Klaassen.

In de vijfentwintig jaar dat WRZV De Boog bestaat, heeft de vereniging een alom bekende plaats in Zwolle en omgeving gekregen. “Het gaat niet alleen om G-teams uit Zwolle, maar ook uit omliggende plaatsen als Meppel, ’t Harde, Dronten en Nunspeet. Onder het motto ‘Nooit meer buitenspel’ kan iedere voetballer met een beperking zo ook plezier beleven aan deze mooie sport”, aldus Klaassen. Naast de reguliere wedstrijden worden er tijdens het seizoen de nodige toernooien georganiseerd bij de vereniging. Zo werd er begin dit jaar het jaarlijks terugkerende Jopie van Kilsdonktoernooi gehouden en is ook het Winnerstoernooi elk jaar vaste prik.

Een 25-jarig jubileum mag uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan. “Tijdens de finaledag van het Jan van Eedentoernooi op zaterdag 16 maart brengen we onze jubileumkrant uit. Deze speciale krant verschijnt in een oplage van drieduizend exemplaren en is de aftrap van meerdere jubileumactiviteiten”, aldus Klaassen. Zo verzorgen Landstede en PEC Zwolle rond de wedstrijd PEC Zwolle - RKC van 6 april een voetbalverrassing voor leden en hun begeleiders en is er op 14 september een feestavond. “Een aantal van onze voetballers mag speciaal in het kader van ons jubileum op 6 april een voorwedstrijd in het IJsseldelta Stadion spelen. Daarnaast sluiten we dit speciale jaar op 23 november af met een jubileumtoernooi en receptie in de WRZV-hallen.”

Voetbal, G-voetbal, WRZV De Boog, WRZV-hallen, G-sporten

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws