WRZV breidt aantal zaalcompetities uit

| 26-08-2014

De zaalvoetballers in de WRZV-hallen spelen aankomend seizoen niet in vijf, maar in zes verschillende klasses. In vergelijking met vorig seizoen kent de competitie tien nieuwe teams en daardoor werd de club genoodzaakt tot het oprichten van een nieuwe klasse. De groei is volgens voorzitter Freddy Eikelboom te danken aan veel positieve reclame. “Het zaalvoetbal zit in de lift. En door de media-aandacht wordt onze zaalcompetitie steeds populairder.”

Na afloop van vorig zaalvoetbalseizoen gaf voorzitter Eikelboom al aan dat WRZV de goede weg was ingeslagen. Door de uitbreiding wordt dit eens te meer bevestigd. De voorzitter is ambitieus en hoopt vanaf volgend jaar zelfs een heuse
 damescompetitie te kunnen starten. “Dit jaar kregen we al aardig wat aanmeldingen van dames die ook in de zaal willen spelen. Het was helaas nog niet voldoende om een hele competitie op poten te zetten. Ons doel is om vrouwenvoetbal dit jaar nog meer onder de aandacht te krijgen, zodat we volgend jaar een competitie kunnen starten.” De dames die zich dit jaar hebben aangemeld krijgen op 27 december de kans om hun talenten te laten zien. Dan staat het 38ste Jopie van Kilsdonktoernooi op het programma. “Dit toernooi is eveneens een middel om vrouwen te laten zien hoe leuk zaalvoetbal is”, stelt Eikelboom.

De meest opvallende naam is dit seizoen die van ex-profvoetballer Andy van der Meyde. “Andy speelde vorig seizoen ook al mee. Hij was zelfs genomineerd voor de titel speler van het
 seizoen, maar die eer ging naar Dennis Elferink van kampioen FC Hummel.” Qua opzet is de zaalcompetitie dit jaar - op de uitbreiding na - hetzelfde gebleven. “Het is succesvol, dus waarom zou je het dan veranderen“, vraagt Eikelboom zich af. De competities gaan op maandag 1 september en woensdag 3 september van start. Er staan direct al enkele mooie affiches op het programma. “Algeheel kampioen FC Hummel speelt op woensdagavond tegen Poppe Advocatuur en dat is een wedstrijd om naar uit te kijken. Als ik naar de teams kijk, is er dit seizoen weer een hoop kwaliteit bijgekomen. Het gevecht om de algehele zaaltitel gaat hoe dan ook een strijd van jewelste worden”, sluit Eikelboom af.

WRZV-hallen, Zaalvoetbal, Freddy Eikelboom

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws