WRZV bereikt nacompetitie om promotie

| 10-04-2018

WRZV Zwolle heeft maandag in de laatste reguliere competitiewedstrijd een plek in de nacompetitie veiliggesteld. De Zwolse hoofdklasser won op bezoek bij Jong Eagles met 3-4 en dat was voldoende om zich te plaatsen voor de strijd om promotie naar de topklasse. “We hebben onze doelstelling behaald, maar het was nog wel even billenknijpen”, reageert een blije Freddy Eikelboom, voorzitter van WRZV.

WRZV had in Oldenzaal een winstpartij nodig om alles in eigen hand te houden, maar op voorhand leek dat een lastig karwei te worden. De ploeg kampte met vele blessures en mensen die afwezig waren, maar met debutanten Wilco Gerritsen en Paul van Dijk beschikten de Zwollenaren over extra kwaliteit en scorend vermogen. In de eerste helft resulteerde dat in één treffer, die op naam kwam van Jabir Mazouz. De goalgetter draaide, op aangegeven van Marc van der Vegte, knap weg van zijn tegenstander en schoot de 1-1 binnen.

Na de rust liet Gerritsen zich op prima wijze zien. Hij wist een mooie aanval te bekronen met een geweldige stift, waardoor WRZV op een 1-2 voorsprong kwam. Twee minuten later zette Van Dijk, die andere debutant, zijn ploeg zelfs op 1-3, waardoor het in een zetel leek af te stevenen op de nacompetitie. Mo Ali Pour Asli zorgde vervolgens voor de 1-4 en dat was de beslissing. Jong Eagles kwam nog wel terug tot een verschil van één, maar WRZV-keeper Stan Peppelenbos hield zijn doel verder schoon: 3-4. “Er stond vandaag een team. De spelers knokten er samen voor, om zo de zege over de streep te trekken. Nu wachten de play-offs en gaan we zien hoe ver we komen. Met dit team hoeven we voor niemand bang te zijn”, vindt Eikelboom.

Nacompetitie
Er wacht WRZV nog een lange weg naar promotie. Eerst gaan de Zwollenaren op voor een dubbele ontmoeting met de winnaar van periode twee van de hoofdklasse G. Dat wordt mogelijk FC Bordkrijt uit Ermelo, maar die ploeg speelt aankomende vrijdag nog om het kampioenschap tegen koploper ATIK. Mocht WRZV dat tweeluik overleven, dan wacht er in de tweede ronde opnieuw een dubbele ontmoeting. Tegenstander is de herkanser van de topklasse E, ZVV Sparta Nijkerk of WSV 2. Na die ronde wacht er nog een finale over één wedstrijd en pas dan kan WRZV de eventuele promotie vieren.

Voetbal, Zaalvoetbal, Freddy Eikelboom, WRZV Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws