Wouter Marinus: ‘Afwisselend druk geven’

| 13-01-2017

Zo train je een hele week onder een heerlijk Spaans zonnetje en zo sta je met handschoenen en muts tussen grote, omhoog geschoven sneeuwduinen. PEC Zwolle is terug in het land en maakt zich klaar voor het thuisduel van zondag met Ajax. De Zwollenaren treden aan met Philippe Sandler en Josef Kvida in de achterhoede. “Deze wedstrijd kan ons een extra boost geven”, denkt middenvelder Wouter Marinus.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het wordt voor Marinus misschien wel de wedstrijd van de waarheid. Na een paar blessures raakte de middenvelder uit beeld en kwam hier en daar alleen tot wat invalbeurtjes. Zondag ligt er voor Marinus een grote kans om zichzelf in de kijker te spelen, want hij start zeer waarschijnlijk in de basis. Dat kan ook haast niet anders, aangezien trainer Ron Jans uit bijzonder weinig smaken kan kiezen. Dit komt door het wegvallen van de geschorste Danny Holla, maar ook door het plotselinge vertrek van Wout Brama. “Ik ga er vanuit dat ik speel ja”, zegt Marinus. “Ik heb een paar blessures gehad en ben een paar keer helemaal niet ingevallen. Het is lekker om zondag eindelijk weer te spelen, dat zeker. Ik heb het gevoel dat ik helemaal fit ben.”

In Ajax treft PEC Zwolle een titelfavoriet en dat zorgt bij de buitenwacht voor veel scepsis. Struin het internet af en PEC wordt zo'n beetje overal volledig kansloos geacht. “Ik snap die mensen niet hoor, ze roepen ook maar wat. Als wij hard werken, dan kunnen we echt wel een positief resultaat neerzetten. In voetbal heb je altijd een kans”, zegt Marinus met gevoel voor cliché. De Zwollenaren treden zondag aan met het centrale verdedigingsduo Ted van de Pavert en Philippe Sandler, waardoor routinier Dirk Marcellis als rechtsback speelt. Een opvallende zet. Nicolai Brock-Madsen lijkt de spits te worden. “We willen afwisselend druk zetten, ook aan de hand van hoe de wedstrijd loopt. Daar hebben we veel op getraind", zegt Marinus.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De middenvelder ziet binnen het druk zetten een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd. Het aangeven wanneer, het aangeven hoe, dat is hem op het lijf geschreven. “Ik zie dat wel en kan daar mijn medespelers ook in sturen. Dat is eigenlijk altijd zo geweest. Nu Wout Brama weg is, ben ik iemand die dat op moet pakken”, zo vindt de middenvelder. PEC Zwolle en Ajax hervatten zondag om 14.30 uur de competitie. Scheidsrechter is Dennis Higler.

Vermoedelijke opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Marcellis, Sandler, Van de Pavert, Kvida; Warmerdam, Saymak; Ehizibue, Marinus, Menig; Brock-Madsen

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Wouter Marinus

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws