Wouter Marinus (21) tekent bij tot 2019

| 01-04-2016

Wouter Marinus staat ook de komende drie seizoenen onder contract bij PEC Zwolle. De 21-jarige middenvelder en de Zwolse eredivisionist hebben de huidige verbintenis opengebroken en verlengd tot en met het seizoen 2018-2019. Marinus kwam dit seizoen al in 26 van de 28 competitiewedstrijden in actie, waarin hij driemaal trefzeker was. “Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin”, zegt hij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Marinus doorliep de jeugdopleiding van SC Heerenveen, waarna hij in 2014 besloot over te stappen naar Zwolle. Daar kwam hij in zijn eerste seizoen nog niet in actie, maar inmiddels geldt Marinus als een belangrijke kracht. De middenvelder is dan ook blij om bij te tekenen. “Ik zit hier echt op mijn plek. Niet alleen met mijn medespelers, maar ook met de trainers, supporters en de mensen op kantoor en in het spelershome kan ik het hartstikke goed vinden. Mijn doel voor de komende periode is de lijn doorzetten die ik dit seizoen heb ingezet. Daarbij hoop ik zoveel mogelijk minuten te maken en belangrijk te zijn voor het team”, reageert Marinus.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is eveneens hartstikke blij. “Wouter maakt dit seizoen een uitstekende ontwikkeling door. Met zijn drive en manier van spelen is hij van grote waarde voor ons team. Het is niet voor niets dat Wouter de middenvelder is met de meeste speelminuten dit seizoen. Zijn contractverlenging heeft hij dan ook oprecht afgedwongen.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Wouter Marinus

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws