WK Voetbal op Sportcampus de Pelikaan

| 23-05-2014

Stichting Voetbalontwikkeling Zwolle (SVZ) organiseert zondag 15 juni het eerste mini-WK in Zwolle. Op Sportcampus de Pelikaan zijn voetballers in de leeftijd van 7 tot en met 13 jaar welkom om de gehele dag te voetballen. ’s Morgens krijgen de deelnemers een techniektraining voorgeschoteld, ’s middags wordt het mini-WK afgewerkt. “In partijtjes van vier tegen vier spelen we een toernooi met maximaal zestien teams”, weet Niek Hollewand van SVZ.

Stichting Voetbalontwikkeling Zwolle geeft bijna iedere zondag voetbaltrainingen op Sportcampus de Pelikaan. Onder leiding van onder meer oprichter Dennis Bekking krijgen jeugdvoetballers de kans om hun techniek bij te schaven en zich zodoende verder te ontwikkelen. Het mini-WK moet daar ook aan bijdragen. “We hadden de gedachte om meer te gaan doen dan alleen de trainingen. Met dit ‘WK’ spelen we in op de beleving, want twee dagen eerder speelt Nederland haar eerste wedstrijd. Kinderen willen dan zo snel mogelijk weer het veld op”, zegt Hollewand. De deelnemers spelen niet alleen het toernooi, want ze krijgen ook techniektrainingen. “We beginnen het programma met de techniektrainingen. ’s Middags kunnen de kinderen de geleerde technieken vervolgens in praktijk brengen. Dan spelen ze het toernooi.”

In teams van vier wordt er gestreden om die ene felbegeerde beker. De organisatie zet in op 64 deelnemers, waardoor er zestien teams ontstaan. Een volwaardig toernooi, opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën. “Dat is wel de bedoeling. Er staat de deelnemers een mooie combinatie te wachten. In het eerste gedeelte kunnen de voetballertjes zich weer verder ontwikkelen, terwijl er ’s middags een echte WK-beleving hangt. Mocht het weer meewerken, dan is een mooie dag gegarandeerd”, stelt Hollewand. De inschrijving voor het mini-WK loopt via de site van de stichting en kan nog tot en met 8 juni. Het is mogelijk om je individueel op te geven, maar ook als team van vier. “Op dit moment hebben we al een aantal aanmeldingen, waaronder een team van Berkum. Hopelijk komen er nog veel meer bij”, sluit de organisator af.

Voetbal, Sportcampus de Pelikaan, Stichting Voetbalontwikkeling Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws