Witteveen: ‘Spelen met hoge intensiteit’

| 28-10-2016

“Als wij met een hoge intensiteit spelen, veel energie in de wedstrijd leggen, dan gaan de punten mee naar Zwolle.” Het zijn de woorden van Landstede Basketbal-speler Lenno Witteveen, die zaterdag met zijn ploeg op bezoek gaat bij BS Weert. De Limburgers staan na vier wedstrijden onderaan. “Maar ze kunnen vrijuit spelen, er wordt niets van ze verwacht”, weet Witteveen.

© André Rump

Vier wedstrijden en vier overwinningen. De balans van Landstede Basketbal ziet er meer dan positief uit. Toch was het drie van de vier keer een close call. Apollo werd met dertien punten over de knie gelegd, tegen Shooters was de marge slechts drie punten. Afgelopen zondag tegen Rotterdam stond er na vier kwarten een 70-66 eindstand op het bord. “We winnen wel, dus daar kunnen we tevreden over zijn. Maar het spel kan wel veel beter. Aanvallend, verdedigend, op alle fronten. Er is niet echt één ding”, vindt Witteveen, die dat ook op zichzelf projecteert. “Ik zit nog niet op mijn niveau van vorig jaar, want ik kan nog wel meer doen. Op dit moment moet ik vooral veel energie in het verdedigen steken.”

De 1.97 meter lange Witteveen kent Weert bijna op zijn duimpje. De opponent van zaterdag heeft een groot aantal jonge jongens in de gelederen en die kent hij nog van zijn wedstrijden bij U24. “Het is een jong team. Ze spelen heel erg onbevangen, want er is niet echt druk. De afgelopen jaren werd Weert laatste en daarom worden er geen prestaties verwacht”, zegt Witteveen, die weet wat Landstede zaterdagavond moet laten zien om te winnen. Maar het gaat niet alleen om winnen. “Op trainingen gaat het al veel beter, we moeten dat nu ook in de wedstrijden gaan laten zien. In maart en april is het zaak om goed te zijn, daarom wil je ook beter gaan spelen. Hopelijk lukt dat tegen Weert.” Het duel tussen BS Weert en Landstede Basketbal begint zaterdagavond om 19.30 uur.

Basketbal, Landstede Basketbal, Lenno Witteveen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws