Witte trui geeft Coen Rijpma (21) vleugels

| 11-06-2013

Hanzerenner Coen Rijpma is hard op weg het jongerenklassement van de clubcompetitie regio Noord te winnen. De 21-jarige renner uit Oldeholtpade had de witte leiderstrui al in zijn bezit en door zijn derde plaats afgelopen weekend in de Omloop der Kerspelen zit de witte trui nog steviger om zijn schouders. Alleen als Tom de Vaal de laatste wedstrijd in Venhuizen wint en Rijpma geen punten pakt, raakt de Hanzerenner zijn trui nog kwijt.

Van de eerste vijf wedstrijden in de clubcompetitie reed Rijpma er slechts drie, maar finishte wel drie keer in de top-10. Door zijn uitstekende uitslagen mocht de Hanzerenner in de Omloop der Kerspelen in de witte trui van start. En die trui, die hoort bij de leider in het jongerenklassement, gaf hem duidelijk vleugels. Coen Rijpma reed bijna de gehele dag van voren en probeerde meerdere malen weg te komen. Uiteindelijk zat hij met drie andere renners in de kopgroep, maar in de finale kon hij niet tippen aan Bram Verweij. Achter de winnaar werd Harry Sweering tweede en Rijpma derde. Erik van Lakerveld belandde na een koers over 186 kilometer net naast het podium en kwam als vierde over de meet.

Al met al was het een zware wedstrijd met veel wind. Van de 138 gestarte renners wisten slechts 65 mannen de eindstreep te passeren. Namens Hanzerenners Zwolle kwamen - naast Coen Rijpma - nog vier renners bij de finish: Jasper Keulemans (25), Jasper Nijkamp (26), Henk Klein Tijssink (28) en Rick Mensink (29). Gerard Haasjes was de enige die het hoge tempo niet kon volgen en vroegtijdig in de remmen moest knijpen. Voor het ploegenklassement deed de Zwolse wielerploeg ook weer goede zaken. Hanzerenners Zwolle staat nu na zes wedstrijden op een negende plek. Half juli is de laatste wedstrijd van de clubcompetitie in Venhuizen. Daar hoopt Hanzerenners de top-10 klassering vast te houden, om vol vertrouwen naar het finaleweekend in Emmeloord af te reizen.

Wielrennen, Rick Mensink, Hanzerenners Zwolle, Henk Klein Tijssink, Coen Rijpma, Jasper Keulemans

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws