Winterstop komt HC Zwolle wel even uit

| 25-11-2016

De heren van HC Zwolle hebben winterstop en dat komt maar wat goed uit. In de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft werd er verloren van concurrent Ring Pass, waardoor de achterstand opliep naar zes punten. Dat gaf een lichte kater en dus komt de vrije periode als geroepen. “Het is niet zo erg. We hebben vier maanden lang op onze tenen gelopen”, weet trainer Bert Bunnik.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De hereniging met de overgangsklasse is voor de Zwolse heren voorlopig een zware expeditie. Winnen was er in de eerste elf wedstrijden slechts één keer bij, alleen Alkmaar werd verslagen (5-4). Toch was het niet zo kansloos als dat het allemaal doet vermoeden. Ja, er werd wel tien keer verloren en ja, de degradatiezorgen namen met de week toe. Maar weggespeeld, dat werd HC Zwolle nou ook weer niet. Zes keer werd er met één doelpunt verschil verloren en in die zes wedstrijden verdedigde de ploeg vier keer een voorsprong. “Dat geeft wel aan dat we er heel dichtbij zijn. Daarnaast missen we ook vier goede spelers, door studiereizen of andere omstandigheden. Dan denk je toch; verdorie, als we iets meer kunnen doen, dan valt het de goede kant op”, zegt Bunnik.

Vooralsnog valt het te vaak de verkeerde kant op. Ook zondag tegen Ring Pass Delft, een do-or-die-wedstrijd. Bij winst waren de Zwollenaren langszij gekomen, maar er werd met 3-2 verloren. En dus bedraagt het gat plots zes punten. Volgens Bunnik is het geen hele zorgelijke uitgangspositie, al erkent hij wel dat het lastig zat wordt. “Makkelijk is het niet, dat moge duidelijk zijn. Maar er zijn ploegen geweest die negen punten achter stonden en het toch nog redden. Je moet twee wedstrijden meer winnen dan de concurrent. We spelen van de elf komende wedstrijden er nog zes thuis, dus op papier is het niet zo heel negatief. Ook omdat er een paar spelers terugkeren.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Daarmee doelt de hockeytrainer onder andere op de comebacks van Maarten Struyvenberg en Daan Ros. Laatstgenoemde kampte met een voetbreuk. “Maarten is een hele creatieve hockeyer, dat missen we nu nog wel eens. Hij keert na de winterstop terug en dat scheelt een slok op een borrel”, weet Bunnik, die de aankomende winterperiode gaat gebruiken om zijn team verder te laten groeien. Eerst geniet de ploeg van de zogeheten ‘tapering off', waarin het niet veel onderneemt. In januari start het krachtgedeelte, waarna in februari de veldtrainingen weer beginnen. “We kijken nog naar een buitenlandstage, maar dat is nog niet helemaal zeker. In deze periode gaan we proberen de volgende stap vooruit te zetten”, aldus Bunnik. En dus komt de winter best wel even uit.

Hockey, HC Zwolle, Bert Bunnik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws