‘Winter Games’ thema Sportmeeting Zwolle

| 07-12-2017

‘Winter Games’ is maandag 19 februari 2018 het toepasselijke thema tijdens de Sportmeeting Zwolle, georganiseerd door Stichting Sportief Zwolle in samenwerking met Ondernemersteam Regio Zwolle en Landstede. Deze sportieve netwerkbijeenkomst bestaat uit een inspirerend gedeelte, een feestelijk onderdeel, een gezonde brunch en natuurlijk is via het grote scherm live de 500 meter schaatsen van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang te volgen.

Sportief Zwolle organiseert deze netwerkbijeenkomst voor ondernemers uit de regio Zwolle in samenwerking met Ondernemersteam Regio Zwolle en Landstede, twee organisaties waarbij sport hoog in het vaandel staat. Zo gelooft Ondernemersteam Regio Zwolle dat (top)sporters een positieve invloed hebben op economie, innovatie, gezondheid en sociale cohesie. En binnen het profiel van onderwijsorganisatie Landstede neemt gezondheid(szorg) en sport een belangrijke plaats in. Bovendien is het Landstede Sportcentrum een inspirerende locatie voor de Sportmeeting Zwolle, die maandag 19 februari om 9.00 uur door wethouder René de Heer wordt geopend. Aansluitend aan het openingswoord van de Zwolse wethouder sport neemt een prominente (ex-)topsporter het stokje over. Deze speciale gast neemt het inspirerende gedeelte voor zijn rekening. Het tweede deel bestaat (vanaf 10.00 uur) uit ‘ontmoeten en kennis delen’, met tussendoor een tweetal break-outs.

In de eerste break-out presenteert Sportief Zwolle, initiatiefnemer en organisator van het SportGala Zwolle, haar nieuwe formule voor de komende jaren. Na zes geslaagde edities van het SportGala Zwolle is het volgens de organisatie tijd voor iets nieuws. Dit jaar kiest Sportief Zwolle daarom niet voor het gala, maar voor de Sportmeeting Zwolle. Om zo over te kunnen schakelen naar een nieuwe formule. Als promotor van de Zwolse sport blijft Sportief Zwolle van mening dat je topprestaties moet vieren. De sporters en natuurlijk alle sportliefhebbers verdienen een huldiging, een jaarlijks feestje waarbij iconen uit de stad vol in de schijnwerpers worden gezet. Tijdens de Sportmeeting Zwolle wordt de nieuwe formule - een evenement waarbij de focus ligt op de Zwolse sport en de maatschappij in de breedste zin - in het bijzijn van burgemeester Henk Jan Meijer gelanceerd.

Het feestelijke onderdeel van de Sportmeeting Zwolle bestaat uit een presentatie van de beste Zwolse sportprestaties van 2017. Ondertussen zetten de sporters, die in 2017 een bijzondere prestatie hebben geleverd, hun handtekening in het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle. Dit gebeurt onder leiding van wethouder René de Heer. Rond de klok van 11.00 uur start de brunch en kunnen de aanwezigen op het center court van het Landstede Sportcentrum genieten van de culinaire hoogstandjes van Stern Partyservice. Niet veel later is op het grote scherm de Olympische 500 meter van het lange baan schaatsen te volgen. Het sprintnummer voor heren staat van 12.00 tot 14.00 uur (Nederlandse tijd) op het programma.

Gouden Sportboek
De gemeente Zwolle heeft in 1988 het ‘Gouden Sportboek’ in het leven geroepen als eerbetoon aan Zwolse sporters die in hun sport een bijzondere sportieve prestatie hebben behaald. Deze sporters dragen bij aan een positieve uitstraling van de stad en hebben bovendien een belangrijke voorbeeldfunctie voor andere Zwollenaren. Door hun prestaties stimuleren zij anderen om ook te gaan sporten. Inmiddels hebben enkele honderden top- en breedtesporters het boek ondertekend. De gemeente nodigt elk jaar sporters uit om het boek te ondertekenen. Dat gebeurt tijdens een officiële en feestelijke bijeenkomst, georganiseerd in samenwerking met Sportief Zwolle. Dit jaar is gekozen voor de Sportmeeting Zwolle. Kandidaten voor ondertekening van het boek kunnen aangedragen worden via sportgalazwolle.nl/gouden-sportboek. Sporters kunnen zichzelf ook aanmelden.

Gemeente Zwolle, Burgemeester Henk Jan Meijer, Landstede Sportcentrum, Gouden Sportboek, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle, Wethouder René de Heer, Sportmeeting Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws