Winst voor Mickey Nijkamp, Ilse Grit derde

| 13-05-2012

Maar liefst achttien jeugdleden van Hanzerenners Zwolle hebben zaterdag aan de Jeugdronde van Oldenzaal deelgenomen. En op het 2,3 kilometer lange parcours werd het grootste succes behaald door veelwinnares Mickey Nijkamp, die eerste werd in categorie 2. De 10-jarige wist het peloton na één ronde al af te schudden om vervolgens solo naar de meet te rijden. Het was alweer haar zevende zege van dit wegseizoen. In dezelfde categorie deed echter ook Jurre Grit van zich spreken. Hij reed sterk in de achtervolgende groep en werd vijfde. Marco Veldkamp werd op zijn nieuwe fiets knap twaalfde.

In categorie 3 kwamen Ilse Grit, Ruth van Hulst, Joost Dekkers en Samira van Zuthem aan de start. De hele koers werd er hard doorgereden en daardoor moest een viertal renners afhaken, zo ook Samira. Ondanks de progressie die zij de afgelopen weken laat zien was waarschijnlijk het klimmetje in het parcours haar dit keer net iets te zwaar. Samira eindigde als twintigste. De sprint om de zege was toen al gewonnen door Mark de Groot van WV De IJsselstreek. Hij troefde onder meer Ilse Grit af die knap derde werd. Ruth kwam net iets te kort voor een plek op het podium en werd zevende, maar het gaat niet lang meer duren of ook zij mag een beker in ontvangst nemen. Joost kon het tempo van het peloton volgen, maar kwam er in de sprint niet echt aan te pas met een vijftiende plek als resultaat.

Matthijs van Bolhuis, Caya Krol, Michiel Schouten en Ard Stuiver reden in categorie 4 mee in een harde koers en daarin kwam het Zwolse viertal wel iets te kort. Caya eindigde op een dertiende plek en Matthijs wist ook bij de eerste twintig (18) binnen te komen, Ard en Michiel moesten genoegen nemen met respectievelijk een dertigste en 31ste plaats. In categorie 5 was het de beurt aan Stijn Castrop, Bas Dijkslag, Ferron Homan en Phaedra Krol. Er werd continu een wisselend tempo gereden en dat kon Phaedra het beste verdragen, zij eindigde in de sprint op een achtste plek. In categorie 6 was het de beurt aan Maaike Brandwagt en Rick van der Werf. Het tempo lag vanaf het begin hoog en daardoor kon er niemand wegkomen. Maaike en Rick konden het tempo goed bijhouden en finishten als twaalfde en dertiende. Ron Groeneveld verdedigde in categorie 7 de kleuren van de Hanzerenners. Vier ronden lang kon hij het hoge tempo van het peloton volhouden, maar daarna kwam hij alleen te rijden en werd hij achttiende.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Mickey Nijkamp, Ilse Grit

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws