Winst en vierde plaats voor Kirsten Wild

| 26-04-2015

Kirsten Wild kan terugkijken op een prima weekend. De 32-jarige Zwolse wist zaterdag in 's-Heerenhoek de Omloop van Borsele te winnen en boekte daarmee haar vijfde zege van het seizoen. Een dag later stond de renster van Team Hitec bijna weer op het podium bij de Vlaamse eendagswedstrijd Dwars door de Westhoek. Wild finishte als vierde. De zege ging naar Elise Delzenne van Velocio-Sram.

Met haar overwinning in de Omloop van Borsele verstevigde Kirsten Wild haar leidende positie in de KNWU Topcompetitie. Shelley Olds (Bigla) werd zaterdag tweede, Anna Knauer (Rabo-Liv) legde beslag op de derde plaats. Voor Wild verliep de koers uitstekend. Meerdere rensters kozen voor de aanval, waaronder de Zwolse Marijn de Vries, maar Hitec voerde het tempo op. Wild beloonde vervolgens het werk van haar ploeggenotes door de massasprint overtuigend te winnen. “Ik ben absoluut in goeden doen, maar dit was ook een teamzege. Ik had een rij ploeggenotes voor me, die me perfect hebben afgezet. Zo langzamerhand begint het echt een treintje te worden en raken we beter op elkaar ingespeeld. Daarom werkte ik ook niet mee als er een kleiner groepje weg reed. Ik moest er natuurlijk bij zitten, maar ik had liever een massasprint. En die kreeg én won ik.”

Voor de KNWU Topcompetitie deed de Zwolse goede zaken. Vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma: de Ronde van Overijssel voor vrouwen. “Ik hoop de lijn van dit moment nog door te trekken en zou graag in mijn thuiskoers ook voor de zege meedoen. Maar dan moet het allemaal mee zitten, daar komt niet alleen de vorm van de dag maar ook een portie geluk bij kijken.”

Wielrennen, Kirsten Wild, Marijn de Vries

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws