‘Winners Vriendentoernooi is heel uniek’

| 24-03-2016

Zaalvoetbalvereniging WRZV organiseert donderdagavond samen met de Stichting Winners en Stichting Vrienden van de Herberg het jaarlijkse Winners Vriendentoernooi. Dit jaar doen er zestien teams mee, die bestaan uit sponsoren, voetballers met een beperking en prominenten. Een unieke samenstelling, zo zegt WRZV-voorzitter Freddy Eikelboom. “Het is geweldig om dit mee te maken, echt heel uniek.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De ploegen beginnen donderdagavond in vier poules van vier. Vervolgens gaan de winnaars van iedere poule door naar de halve finales en uiteindelijk komt daar een finale uit voort. Maar wie er zich plaatsen voor de eindstrijd, dat maakt eigenlijk geen fluit uit. De Olympische gedachte heerst, want meedoen is belangrijker dan winnen. Al zijn er wel deelnemers die daar nog aan moeten wennen. Eikelboom deed zelf mee aan de eerste en tweede editie en merkte zelf ook dat het lastig is. “Dat is wel even wennen ja. Je ziet het ook als er nieuwe teams meedoen. Aan het begin van de avond gaan die nog fanatiek van start, maar aan het einde van de avond is de boodschap duidelijk. Dan is winnen niet belangrijk meer.”

Want het voetballen is leuk, maar uiteindelijk is het een middel om geld in te zamelen. De deelnemende ploegen proberen een zo groot mogelijk bedrag bij elkaar te voetballen, zodat aankomend jaar de verschillende Winnerstoernooien weer kunnen worden georganiseerd. “Dat zijn toernooien voor zaalvoetballers met een beperking. Zij komen dan uit de hele regio naar Zwolle om voor de prijzen te spelen. WRZV, Stichting Winners en Stichting Vrienden van de Herberg hebben de handen ineen geslagen om daar geld voor op te halen”, legt Eikelboom uit. In totaal doen er donderdag zestien teams mee. Sponsoren zijn van de partij, teams bestaan onder andere uit twee voetballers met een beperking. Aanvulling krijgen de ploegen ook van de nodige prominenten. “Arne Slot heeft toegezegd te komen, Henk van Steeg doet mee en ook zijn er Zwolse politici aanwezig.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De eerste wedstrijden gaan donderdag om 18.30 uur van start. Om 21.30 uur is de finale afgelopen, maar dat wil niet zeggen dat er een einde aan de avond komt. “Er zijn dan nog verschillende prijsuitreikingen. Uiteraard voor de winnaars, maar bijvoorbeeld ook voor de beste speler van het toernooi. Daarna is er nog een DJ die voor muziek zorgt”, zegt Eikelboom, die hoopt op de nodige publieke belangstelling. “Het is echt een fantastische beleving. Helemaal als je meedoet, maar ook als je het vanaf de tribune bekijkt. Voor de voetballers met een beperking is het geweldig om mee te doen en onderdeel te zijn van een ploeg. Het is genieten geblazen.”

G-voetbal, WRZV De Boog, WRZV-hallen, Winnerstoernooi, Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws