Winnaars Tourspel 2019 dolblij met prijzen

| 09-08-2019

Wil Gommans, Mark Molenaar en Erwin van Steenveldt, de nummers één, twee en drie van het Sportief Zwolle Tourspel 2019, hebben vrijdag enthousiast hun prijs in ontvangst genomen. Als grote winnaar van het spel ging Tourkenner Wil Gommans er met een spiksplinternieuwe retro stadsfiets vandoor. “Ik speel al jaren mee, maar dit keer was het raak”, aldus de wielerliefhebber.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor Gommans verliep de Tour de France 2019 perfect, want met Mike Teunissen in zijn ploeg beschikte hij over een ‘goudhaantje’. “Ik had Teunissen als eerste geselecteerd. Hij was met een prijs van 4.500.000 redelijk goedkoop en ik had hem zelf betiteld tot mijn ‘dark horse’. En tot mijn grote geluk won hij meteen de eerste etappe en pakte hij dus ook nog eens de gele trui”, zegt de goedlachse Gommans, die onder meer met Teunissen het verschil maakte in het Sportief Zwolle Tourspel.

Mike Teunissen was in het spel goed voor in totaal 136 punten en die punten liepen zijn naaste concurrenten mis. De nummers twee en drie van de eindrangschikking - Mark Molenaar en Erwin van Steenveldt - hadden Teunissen immers niet opgenomen in hun ploeg. Desondanks waren de twee Tourkenners uitermate tevreden met hun prestatie. “Mijn tactiek was eigenlijk vrij simpel”, stelt Molenaar. “Ik moest in ieder geval de eindwinnaar van de Tour in mijn ploeg hebben en wat dat betreft heb ik geen moment getwijfeld aan Egan Bernal. Ik vind hem echt gigantisch goed.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Naast Egan Bernal waren ook de sprinters Peter Sagan, Matteo Trentin, Caleb Ewan en Sonny Colbrelli van grote waarde voor de ploeg van Mark Molenaar. “En verder had ik natuurlijk Julian Alaphilippe geselecteerd voor de bolletjestrui en een paar etappezeges, want deze Tour was gewoon voor hem geschreven. Dat hij zelfs zo lang in het geel reed was helemaal super en gelukkig voor mij”, aldus Mark Molenaar, die als nummer twee een Bikefitting (ter waarde van 175 euro) van DuursportLab Zwolle in de wacht sleepte. Deze prijs kreeg hij uit handen van Maarten de Waart.

Tot slot was ook Erwin van Steenveldt dolblij met zijn cadeaubon ter waarde van 100 euro van FuturumShop. De nummer drie van het Sportief Zwolle Tourspel 2019 viel in het verleden al vaker in de prijzen, maar het podium had hij nog niet eerder gehaald. “Dit is hartstikke leuk”, vertelt de enthousiaste Van Steenveldt, die een dag voor de start van de Tour de France nog een belangrijke wissel doorvoerde. “Ik heb toen Jakob Fuglsang nog ingeruild voor Julian Alaphilippe. Dat heeft aardig uitgepakt.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De late wisseltruc leverde Van Steenveldt veel punten op. “Blij was ik ook met de prestaties van sprinter Elia Viviani. Hij heeft mij behoorlijk wat punten opgeleverd. En ik moet mijn zoon nog bedanken, want hij tipte mij om Giulio Ciccone te selecteren. Voor slechts 2.000.000 bezorgde hij mij liefst 71 punten”, aldus Erwin van Steenveldt, die in de eindrangschikking ook zijn dochter en zoon voor bleef. “Mijn dochter is zesde geworden. Zij heeft dus goed naar de tips van haar vader geluisterd. En mijn zoon is ook keurig in de top honderd geëindigd. Al met al een succesvol jaar voor de familie.”

Tourspel, Sportief Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws