Winnaar Tourspel neemt fiets in ontvangst

| 09-08-2016

Abdelhakim Achatibi heeft dinsdagmiddag de hoofdprijs van het Sportief Zwolle Tourspel 2016 in ontvangst genomen. Als winnaar van het spel kreeg de Tourkenner een spiksplinternieuwe retro stadsfiets en was daar dolblij mee. “Ik fiets niet zo vaak, dus daar komt nu vast verandering in”, zegt de wielerliefhebber, die na de zeventiende etappe de koppositie overnam van Henry Dijkman en deze vervolgens niet meer uit handen gaf.

De laatste week van de Tour de France zorgde voor een spannende slotfase van het Sportief Zwolle Tourspel 2016. Terwijl Henry Dijkman na het verspelen van de eerste plaats steeds verder zakte op de ranglijst, bewandelde Dennis van de Wetering juist de omgekeerde weg. “Dankzij de goede uitslagen van Jarlinson Pantano klom ik in de slotweek steeds verder omhoog. Daarnaast begon ook Nairo Quintano nog wat punten te sprokkelen, maar ik had niet verwacht dat ik op de tweede plaats zou eindigen”, vertelt Van de Wetering na het in ontvangst nemen van zijn prijs: een bon ter waarde van 100 euro van FuturumShop. “Achteraf had ik in plaats van Quintana beter Greg van Avermaet of Rafal Majka kunnen kiezen”, stelt de nummer twee van het Tourspel. “En wie had er rekening gehouden met Mark Cavendish”, vult Abdelhakim Achatibi aan.

Mede dankzij de vier etappezeges van Cavendish maakte Konrad Bronicki juist lange tijd kans op de hoofdprijs, maar hij eindigde uiteindelijk op plek drie. In verband met vakantie moest hij de prijsuitreiking dinsdag aan zich voorbij laten gaan, al zal hij zijn welverdiende prijs (waardebon FuturumShop van 50 euro) zeker nog in handen krijgen. “Konrad had ook nog Marcel Kittel in zijn ploeg, dus het spel bleef spannend tot in Parijs”, zegt Achatibi, die na de ritzege van André Greipel op de Champs-Élysées feest mocht gaan vieren. “Ik vind dit spel van Sportief Zwolle hartstikke leuk. Volgens mij doe ik al zes of zeven jaar mee. Voordeel is ook dat je maar één keer een team hoeft samen te stellen. Je hoeft niet dagelijks aan het team te sleutelen.” Ook Dennis van de Wetering vindt dat prettig. “Daarnaast is het leuk dat er met een budget wordt gewerkt. Je kunt niet lukraak de beste renners in jouw ploeg opnemen, waardoor je ook heel veel verschillende ploegen krijgt.”

In totaal verzamelde Abdelhakim Achatibi in het Tourspel maar liefst 2.228 punten. Zijn meest waardevolle renners waren Peter Sagan (460), Chris Froome (368), Alexander Kristoff (201), Adam Yates (174), Julian Alaphilippe (153), Greg van Avermaet (151) en Romain Bardet (146). Zeven van de negen Tour-renners die in het Sportief Zwolle Tourspel 2016 voor de meeste punten zorgden. Hij had het niet veel beter kunnen doen. Eigenlijk ontbraken alleen Mark Cavendish en Rafal Majka in zijn formatie. De Brit en de Pool reden respectievelijk 217 en 175 punten bij elkaar, maar dat deerde Achatibi niet. Ook ploegleider Dennis van de Wetering had geen Cavendish en Majka, maar scoorde wel weer goed met Peter Sagan (460), Chris Froome (368), Alexander Kristoff (201), Adam Yates (174), Julian Alaphilippe (153), Micheal Matthews (143), Bryan Coquard (120), Jarlinson Pantano (107) en de Noorse sprinter Sondre Holst Enger (102).

Wielrennen, Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws