Winnaar Tourspel 2020 blij met stadsfiets

| 1 Maand geleden.

Peter van Kempen heeft met groot enthousiasme de hoofdprijs van het Sportief Zwolle Tourspel 2020 in ontvangst genomen. Als winnaar kreeg hij een spiksplinternieuwe retro stadsfiets. Naast Van Kempen vielen ook Arjan de Ruijter en Rutger van Vugt in de prijzen. De Ruijter won een Bikefitting ter waarde van 175 euro van DuursportLab Zwolle. En Van Vugt een cadeaubon ter waarde van 100 euro van FuturumShop.

De grote winnaar van het Sportief Zwolle Tourspel 2020 nam in zijn twaalfkoppige wielerploeg niet alleen Tadej Pogačar én Primož Roglič op, maar óók de sprinters Sam Bennett én Peter Sagan. Alleen voor dit viertal moest Van Kempen al méér dan twee derde van zijn totale budget inzetten. “De eerste twee renners die ik heb geselecteerd waren Roglič en Pogačar, omdat deze twee Slovenen van alle klimmers het snelste sprintje in de benen hebben. Daarnaast maakten zij een grote kans om tijdens de Tour respectievelijk de gele en de witte trui te dragen”, vertelt Peter van Kempen.

Naast de twee genoemde klassementsmannen koos Van Kempen eveneens bewust voor de ‘dure’ Peter Sagan. “Ondanks zijn prijs kon ik niet om hem heen. Hij is gewoonweg te veelzijdig. En in de strijd om de groene trui zag ik in sprinter Sam Bennett zijn grootste concurrent”, aldus de winnaar van het Tourspel. “Met deze vier renners was ik wel door het grootste deel van mijn budget heen, maar dat was misschien wel een geluk bij een ongeluk. Want Thibaut Pinot en Egan Bernal waren voor mij daardoor niet meer haalbaar.”

Met het restant van zijn budget ging Van Kempen onder meer op zoek naar een aantal ‘goedkope’ sprinters. “Ik heb mijn team vervolgens aangevuld met Luka Mezgec en Hugo Hofstetter. Aan beide renners hing een prijskaartje van ‘slechts’ één miljoen, dus dat vond ik koopjes. Verder heb ik Giacomo Nizzolo voor 7,5 miljoen gekocht. Hij was in aanloop naar de Tour erg in vorm en in het spel niet heel duur. Maar hij viel in de Tour de France door fysieke malheur helaas tegen. Gelukkig zorgden de sprinters Cees Bol, Bryan Coquard en Clément Venturini met een reeks aan ereplaatsen wél voor flink wat punten.”

Om zijn succesformatie te complementeren kwam Peter van Kempen na lang wikken en wegen uit bij Miguel Ángel López en Marc Hirschi. “López selecteerde ik als voorlaatste. De Astana-renner reed gelukkig voor mij een goede Tour en scoorde aardig wat punten”, analyseert Van Kempen. “Voor de laatste renner had ik nog slechts één miljoen over. Dus de keuze was beperkt, maar uiteindelijk viel mijn oog op Marc Hirschi. Ik wist dat deze jonge Zwitser in de Dauphiné een paar keer goed vooraan was geëindigd, maar dat hij het in de Tour zó goed zou doen had ik niet verwacht. En met zijn 133 punten heeft hij wellicht het verschil gemaakt.”

Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws