Windesheim Run staat nog in de steigers

| 16-05-2013

Zwolle is na vrijdagavond weer een nieuw hardloopevenement rijker. Dan vindt voor het eerst de Windesheim Run plaats, georganiseerd door een klas van de CALO. Mede-organisator Rogier Scherpbier hoopt op een mooie eerste editie. “Er valt nog veel meer uit dit evenement te halen. Als we eerder de doelgroep hadden aangesproken via verschillende hardloopverenigingen, dan was de animo waarschijnlijk groter geweest. Maar we maken er hoe dan ook een mooie dag van.”

De loop begint vrijdagmiddag om 16.00 uur met de Kidsrun rond Hogeschool Windesheim, waarna om 18.00 uur de Windesheim Run begint. Deze loop begint bij de hogeschool, gaat vervolgens naar het verderop gelegen dorp Windesheim, om vervolgens weer terug te keren naar de school. “In totaal is het parcours twintig kilometer lang. Je kan dit alleen lopen, maar er is ook een duoloop en een kwartetloop. Bij die laatste vorm loop je een estafette, waarbij iedere atleet een afstand van vijf kilometer aflegt”, zegt Scherpbier. Tot dusver loopt het qua inschrijvingen nog niet storm. “We hebben ongeveer dertig inschrijvingen staan, maar hebben de capaciteit om veel meer lopers te ontvangen. Wellicht wordt het volgend jaar al een stuk groter”, kijkt de mede-organisator vooruit.

Tijdens de Windesheim Run wordt er geld opgehaald voor het goede doel. Hogeschool Windesheim vaardigt een team af naar de Roparun, dat geld ophaalt voor het KWF. Zodoende is er voor gekozen om ook tijdens dit evenement geld op te halen voor diezelfde Roparun. “Veel mensen gebruiken lopen als de Windesheim Run voor een training. Het is een mooi concept om zo’n training te koppelen aan het goede doel. Daarom denken wij dat er nog veel meer uit te halen valt”, aldus Rogier Scherpbier, die hoopt dat er nog meer mensen zich opgeven. “Je kan je nog steeds opgeven via www.mijninschrijving.nl. We hopen dat er zich morgen nog meer mensen melden om te lopen, zodat deze eerste editie onvergetelijk wordt.”

Hardlopen, Hogeschool Windesheim, Windesheim Run

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws