Windesheim nieuwe partner PEC Zwolle

| 28-01-2014

Hogeschool Windesheim en PEC Zwolle hebben maandag een overeenkomst ondertekend om in de komende jaren tot een intensieve samenwerking te komen. De voetbalclub en de hogeschool gaan elkaar ondersteunen met de uitwisseling van kennis, faciliteiten, stageplaatsen, projectondersteuning en het wederzijdse netwerk.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De afgelopen jaren wisten veel studenten de weg van Windesheim naar PEC Zwolle te vinden, mede voor stage- of afstudeerprojecten. Dit was voor beide organisaties aanleiding om wederzijdse ambities uit te spreken en verdere samenwerking te verkennen. “Wij kwamen tot de conclusie dat we elkaar nog meer op onze sterke eigenschappen kunnen benutten. De kracht van Windesheim ligt in onze kennis en onderzoek, op bijvoorbeeld allerlei managementgebieden en in verschillende sectoren in de regio Zwolle. Wij hebben docenten, onderzoekers en studenten die organisaties waardevolle ondersteuning bieden bij projecten en invulling van stageplaatsen en vacatures”, vertelt Jan van Iersel, directeur Business, Media en Recht van Windesheim.

Edward van Wonderen, algemeen directeur van PEC Zwolle, is eveneens tevreden met de uitgebreide samenwerking. “Windesheim wordt kennispartner van PEC Zwolle. Dit betekent dat de hogeschool kennissessies gaat organiseren voor ondernemers, verenigd in het grootste zakelijke netwerk van de regio. Windesheim ondersteunt PEC Zwolle daarnaast met de inzet van HBO-studenten bij projecten, evenementen en het invullen van stageplaatsen”, zegt de directeur. “En naast kennispartner, worden ze ook regiopartner van de club. Dit houdt in dat Windesheim samen met PEC Zwolle, gemeenten, ondernemers en andere onderwijsinstellingen optrekt en in gerichte projecten verder bouwt aan een krachtige regio Zwolle. Met deze initiatieven creëren we uiteindelijk werkgelegenheid voor de toekomstige generaties studenten van Windesheim."

De samenwerking betekent ook dat de algemeen directeur van PEC Zwolle aan de slag gaat als 'Entrepreneur in Residence' bij de onderwijsinstelling. Van Wonderen: “Tijdens colleges mag ik namens PEC Zwolle onze ervaring en visie met studenten delen. Ik hoop hiermee mijn enthousiasme voor het ondernemerschap over te brengen op de toekomstige generatie.”

Voetbal, Hogeschool Windesheim, Eredivisie, PEC Zwolle, IJsseldelta Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws