Wim van der Wal na dit seizoen weg bij PEC

| 24-12-2018

Wim van der Wal stopt na dit seizoen als trainer van PEC Zwolle Vrouwen. Beide partijen hebben gezamenlijk besloten om het aflopende contract van de coach niet te verlengen. “De afgelopen periode heb ik met ontzettend veel passie mijn vak uitgeoefend en mij met volle overgave ingezet voor PEC Zwolle Vrouwen”, vertelt Van der Wal.

© Jan Burgman Fotografie

De coach stond vorig seizoen voor het eerst voor de groep in Zwolle, maar na twee jaar stopt de samenwerking. “Samen met mijn staf ben ik druk bezig geweest om het vrouwenvoetbal bij PEC Zwolle verder door te ontwikkelen. Dat is ook iets waar ik het komende half jaar op dezelfde enthousiaste wijze mee door wil gaan. De zesdaagse weekcyclussen, samen met de speelsters, staf en het management, ervaar ik als energierijk met vele mooie momenten die de revue gepasseerd zijn. Gezien mijn tweejarige detachering vanuit de KNVB en tevens mijn huidige werkzaamheden bij de voetbalbond, dienen we samen vooruit te kijken.”

Arjan Jansen, directeur van Regio Zwolle United, waar PEC Zwolle Vrouwen onderdeel van uit maakt, is Van der Wal dankbaar voor de gedane werkzaamheden. “We hebben het afgelopen anderhalf jaar ontzettend plezierig samengewerkt en de intentie is er om ook het laatste half jaar goed af te sluiten. Met een hele jonge ploeg heeft Wim, samen met zijn assistent Joran Pot en keeperstrainer Eser Elmali, het vrouwenvoetbal een echte boost gegeven. Het behalen van de kampioenspoule vorig jaar en de uiteindelijk gedeelde derde plaats zijn daar voorbeelden van. Maar ook jonge talenten die vanuit Beloften PEC Zwolle Vrouwen zijn doorgestroomd, horen daarbij.”

PEC Zwolle Vrouwen en Van der Wal hebben de intentie om de samenwerking in een andere vorm voort te zetten. Hiervoor gaan beide partijen nog met elkaar in gesprek. Tevens zal in de komende periode worden bekeken hoe de vacante positie wordt ingevuld.

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen, Wim van der Wal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws