Wim Mossel beste sportcoach van Zwolle

| 21-01-2012

Wim Mossel is zaterdagavond uitgeroepen tot beste sportcoach van Zwolle. In een sfeervol Event Center Equipe werd de bondscoach van de Nederlandse karateploeg verkozen boven Art Langeler en Marc van der Worp. Dat het publiek de uitverkiezing kon waarderen bleek uit het grote applaus wat Mossel kreeg na het bekendmaken van de uitslag. Mossel won onder andere in 2011 met vier Zwolse karateka’s een Nederlands kampioenschap.

Mossel nam het tijdens het mooie sportfeest op tegen Art Langeler, trainer van FC Zwolle, en Marc van der Worp, trainer bij atletiekvereniging PEC 1910. Mossel presteerde in 2011 optimaal. Zo werd hij als bondscoach in het Zwitserse Zürich Europees kampioen met Renè Smaal en werd hij op datzelfde EK derde met de Nederlandse damesploeg, waar ook zijn dochter Lydia Mossel (genomineerd in de categorie sportvrouw) deel van uitmaakte.

Er klonk na de bekendmaking van de uitslag een luid gejuich uit de zaal. Mossel gaf tegenover presentatrice Renate Wennemars zijn geheim van het succes prijs. “Hard trainen en hard werken. Als je zegt dat je moet stoppen, dan moet je juist doorgaan. Als coach moet je scherp blijven en kijken naar nieuwe dingen in de sportwereld. Zo blijft het interessant om te trainen en training te geven. Zo blijft het ook leuk voor de sporter.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Karate, Budo Stichting Boot, SportGala Zwolle, Wim Mossel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws