Wilmke Boersma grijpt brons na toprace

| 01-03-2010

Op de tweede dag van het Nederlands kampioenschap voor junioren is er nog een atleet van de Zwolse atletiekvereniging PEC 1910 in de prijzen gevallen. Na het goud van Kjell Wolters en het brons van Maureen Rots was het deze keer prijs voor A-junior Wilmke Boersma. In de finale van de 400 meter dook ze voor het eerst indoor onder de grens van 60 seconden: 59,20 seconden. Dat was zelfs ruimschoots sneller dan de 59,58 seconden, die ze vorig jaar in de buitenlucht op de klok zette. Het leverde Wilmke de bronzen plak op.

Na haar uitspatting op de eerste dag wist Inge de Wolf zichzelf ook op de tweede dag te overtreffen. Zowel in de series van de 60 meter horden (9,27 seconden) als bij het verspringen (5,36 meter) rolde de C-junior de clubrecords op. Bij de horden bleef de finale buiten bereik, maar bij het verspringen zat Inge wel bij de laatste acht (vijfde). Haar verste sprong realiseerde ze uitgerekend vlak na de hordenserie. De finale van de 400 meter was in haar drukke programma helaas net een brug te ver (64,10 seconden). Op dat onderdeel vestigde ze zaterdag al een persoonlijke toptijd (59,76 seconden). Omdat de 400 meter geen officieel onderdeel is bij de C's, komt die tijd niet als clubrecord te boek te staan.

Ook Maureen Rots en Yvette van der Worp van PEC 1910 mengden zich bij het verspringen onder de finalisten. Maureen eindigde met 5,37 meter een plek hoger dan Inge (vierde), Yvette nam de achtste plaats in beslag (5,09 meter). Net als Inge moest Maureen zich tussen de bedrijven door ook melden voor de hordenserie. Met een tijd van 915 seconden kwam ze slechts vier hondersten van een seconde te kort voor de finale. B-junior Kjell Wolters wist zich op dat onderdeel wel te plaatsen voor de eindstrijd, maar haalde daarin de meet niet. In de series vestigde hij nog wel de derde tijd van het veld: 8,48 seconden. Voor A-junior Robin Oenema viel het doek in de series (8,69 seconden).

Atletiek, PEC 1910, Omnisport Apeldoorn, Maureen Rots, Robin Oenema, Kjell Wolters, Inge de Wolf, Yvette van der Worp

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws