Willemijn Prins geeft leiding uit handen

| 05-08-2016

Willemijn Prins is sinds woensdag geen leider meer in de Jeugdtour van Assen. De Zwolse wielrenster was in categorie 5 na twee dagen nog wel de koploper, maar op dag drie raakte zij die positie kwijt aan Tom Ustups. Hij was onder andere in de tijdrit van donderdag oppermachtig en heeft daardoor nu een voorsprong van 29 seconden.

De Jeugdtour van Assen begon voor Prins uitmuntend. De renster van WV De IJsselstreek won de proloog en werd in het criterium tweede. Toch voelde zij op dat moment al de hete adem van Ustups in haar nek en dat werd Prins uiteindelijk teveel. Ustups werd in de klassieker van woensdag tweede, won de tijdrit over 7,5 kilometer en nam zo de leiderstrui over. “Het voelt soms alsof ik tegen een heel team fiets”, stelt Willemijn Prins. “Als ze wegrijden, dan moet ik achter ze aan. Maar ik kan niet alleen alle gaten dichtrijden. Het motiveert enorm om morgen nog beter te fietsen.” Vrijdag eindigde de Zwolse in de massasprint als achtste, maar dat had geen invloed op het klassement.

Voor zus Fleur Prins verloopt de Jeugdtour van Assen tot dusver prima. Fleur, ook uitkomend voor WV De IJsselstreek, doet al de gehele etappekoers mee in de bovenste regionen van het klassement. Na vijf dagen staat de Zwolse op een keurige vierde plaats en tevens droeg zij al meerdere dagen de groene trui. Zaterdag staat er voor de deelnemers nog een criterium in het Asserbos op het programma en dat is het slotstuk van de jeugdronde.

Wielrennen, Willemijn Prins, Fleur Prins

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws