Wildschut schiet FC Zwolle langs Sparta

| 18-04-2011

Yanic Wildschut heeft maandagavond een zeer belangrijk doelpunt gemaakt voor FC Zwolle. Als invaller maakte de aanvaller in de 82ste minuut de winnende treffer op bezoek bij Sparta: 1-2. De ploeg van trainer Art Langeler speelde toen al driekwartier met een man minder, omdat doelman Diederik Boer in de 36ste minuut met rood van het veld was gestuurd.

© Jupilerleague.nl

FC Zwolle kwam al in de negende minuut op 0-1 door een doelpunt van Danny Schreurs en kwam verder in de eerste helft nauwelijks in de problemen. De wedstrijd sloeg zo’n minuten voor rust echter helemaal om. Diederik Boer haalde de doorgebroken James Holland onderuit en kon terecht met een rode kaart de kleedkamer opzoeken. Kort na rust maakte Sparta Rotterdam gebruik van de numerieke meerderheid en poetste zo de snelle openingstreffer van Schreurs weg. Lerin Duarte profiteerde van ongelukkig uitverdedigen van Gilian Justiana en prikte de bal langs tweede doelman Leon ter Wielen.

Met tien man kreeg Zwolle kansen, maar ook Sparta kon bogen op goede mogelijkheden de wedstrijd te beslissen. Acht minuten voor het einde kreeg de Overijsselse ontsnapping gestalte, toen invaller Yanic Wildschut de 1-2 binnenschoot. In een spannende slotfase slaagde Sparta er niet in de achterstand ongedaan te maken, zoals het begin april ook tegen RKC Waalwijk met een man meer de punten uit handen gaf. FC Zwolle gaat door het resultaat op Het Kasteel vrijdag met een voorsprong van drie punten de topper met RKC in.

Voetbal, FC Zwolle, Danny Schreurs, Diederik Boer, Yanic Wildschut

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws