Wild wint slotrit in Ronde van Chongming

| 28-04-2018

Kirsten Wild heeft zaterdag in de Ronde van Chongming Island, een driedaagse etappekoers in de buurt van Shanghai, de slotrit op haar naam geschreven. Het was haar zevende dagzege in vijf deelnames (2010, 2014, 2015, 2017 en 2018. De eindzege ging naar de Duitse Charlotte Becker. Becker won vrijdag de tweede etappe en greep toen ook de leiding in het klassement. Die gaf ze in de slotrit niet meer uit handen.

Wild kwam afgelopen donderdag in de eerste etappe nog hard ten val. Daarbij blesseerde de 35-jarige Zwolse haar schouder en dreigde ze voor het eerst in vier deelnames aan de Chinese WorldTour-wedstrijd met lege handen te blijven. In de slotrit stelde ze alsnog orde op zaken. Het peloton hield het tempo hoog in de rit over 126,5 kilometer, waardoor alle vluchtpogingen op niets uitliepen. In de chaotische massasprint rekende Wild op de streep vervolgens af met Jolien D’hoore en Giorgia Bronzini.

Kirsten Wild stond voor de vijfde keer aan de start van de rittenkoers op het Chinese eiland. In vijftien etappes kwam ze maar liefst tot zeven ritzeges en vijf keer een tweede plaats. In 2014 en 2015 won de renster van Wiggle High5 ook nog het eindklassement. Vorig jaar eindigde Wild als tweede in het eindklassement achter Jolien D’hoore. In 2016 werd de wedstrijd niet georganiseerd.

Wielrennen, Kirsten Wild

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws