Wild en Waaijer winnen op eigen bodem

| 06-06-2010

Kirsten Wild heeft zaterdag in haar eigen Zwolle de Omloop van de IJsseldelta (voorheen Omloop van Stadshagen) op haar naam gebracht. Eerder op de dag was er ook bij de A-amateurs een Zwolse winnaar. Bas Waaijer van Team Simfiz drukte zijn voorwiel als eerste over de streep.

De wedstrijd bij de vrouwen kende veel ontsnappingspogingen, maar die duurden meestal niet lang. In de laatste plaatselijke omloop kreeg Elisabeth Braam (Batavus) een voorsprong van 42 seconden, maar die werd op twee kilometer van de meet teniet gedaan. Vervolgens sloeg Wild genadeloos toe. Zij liet uiteindelijk Eefje Tabak (tweede) en Monique van de Ree (derde) ruim achter zich. De Zwolse Jacobien Kanis finishte als elfde. Hanzerenner Jorijn Brandsma werd 71ste.

Wild was uiteraard ook al als grote favoriete gestart. “Ik kon eigenlijk alleen maar verliezen. Gelukkig had ik met ploeggenote Sarah Duster van Cervélo een goede hulp meegenomen, die het peloton keer op keer weer bijeen bracht. Toen was het nog een kwestie van me goed plaatsen en het afmaken. Het is mooi dat ik hier heb kunnen winnen, in mijn eigen wijk en voor de ogen van de mensen van de Hanzerenners met wie ik altijd fiets.”

Wielrennen, Kirsten Wild, Salverda Omloop van de IJsseldelta, Cervélo TestTeam, Jacobien Kanis, Hanzerenners Zwolle, Bas Waaijer, Team Tegenkracht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws