Wilbert Broekhuizen zorgt voor eerste zege

| 31-05-2012

Wilbert Broekhuizen van Team Tegenkracht is bij het districtskampioenschap Oost amateurkampioen geworden. Hij zorgde daarmee voor de eerste seizoenszege van de Zwolse wielerploeg. Achter Broekhuizen werden Bjorn Beldman en Wouter van Zanten respectievelijk tweede en derde.

Team Tegenkracht is op 16 maart 2012 opgericht en is een initiatief van de wielrenners van Team SiMFiZ, die de afgelopen drie jaar structureel hebben gefietst voor Tegenkracht, Stichting Kanker en Sport. Het prijzengeld van de heren werd gedoneerd aan Tegenkracht en elke wedstrijd en training fietsten zij met het Tegenkracht-logo op het shirt. Team SiMFiZ bestaat weliswaar niet meer, maar toch willen de renners dat het gedachtegoed niet zomaar wordt vergeten. In overleg met de stichting is Team Tegenkracht opgezet.

Tegenkracht, Stichting Kanker en Sport biedt kankerpatiƫnten de nodige sportfaciliteiten en begeleiding, om zo sterk mogelijk de behandeling van operatie, chemo en bestraling in te gaan en deze behandeling te kunnen doorstaan. Kijk voor meer info op www.tegenkracht.nl.

Wielrennen, Team Tegenkracht, Wilbert Broekhuizen, Stichting Tegenkracht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws