Wilbert Broekhuizen sprint naar derde plek

| 27-03-2011

Wielrenner Wilbert Broekhuizen van het Zwolse Team SiMFiZ is zaterdag derde geworden in de 32ste editie van de Omloop van Kleine Hein. Nadat Bart de Walle solo aan de finish was gekomen, wist Broekhuizen de sprint van het peloton net niet te winnen. Hij eindigde achter Matijs Wegdam uiteindelijk op plek drie.

In Emmen stonden ruim 160 renners aan de start voor de eerste klassieker voor A-amateurs. Naast Broekhuizen waren ook Matijs Jansen en Frank Schuurman present namens Team SiMFiZ voor de Omloop van Kleine Hein, die vorig jaar nog werd gewonnen door SiMFiZ-renner Bas Waaijer. Dit jaar werd er vooral nerveus gekoerst. Iedereen wilde op de voorste rijen koersen en daardoor was het dringen geblazen. Daarnaast hielden verschillende uitlooppogingen geen stand.

In de laatste vijf kilometer wist Bart de Walle van Team Hekman weg te rijden. Op de smalle weggetjes bewaakten zijn sterke teamgenoten vervolgens het peloton en zo wist De Walle solo naar de streep te rijden. In het peloton nestelde Broekhuizen zich in het wiel van thuisrijder Matijs Wegdam, maar Broekhuizen kwam er in de sprint niet aan te pas en eindigde op de derde plaats. Jansen reed ook een sterke sprint werd vijftiende. Schuurman eindigde keurig in het peloton.

Wielrennen, Team Tegenkracht, Wilbert Broekhuizen, Matijs Jansen, Frank Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws