Wil Gommans wint Sportief Zwolle Tourspel

| 28-07-2019

Wil Gommans is de winnaar geworden van het Sportief Zwolle Tourspel 2019. Hij prijkte al lange tijd aan kop van de ranglijst en gaf ook op de laatste dag van de Tour de France die positie niet meer uit handen. Mark Molenaar maakte de sprong naar de tweede plaats, Erwin van Steenveldt completeerde het podium.

Dat Gommans het Tourspel op zijn naam ging zetten, was eigenlijk al een paar dagen duidelijk. De deelnemer van het Sportief Zwolle Tourspel beschikte over een groot aantal succesvolle sprinters, waaronder de verrassende Mike Teunissen, Peter Sagan, Dylan Groenewegen en Caleb Ewan. Daarnaast maakte ook Egan Bernal, die de Ronde van Frankrijk op zijn naam zette, deel uit van de succesformatie van Gommans en dat gold ook voor Julian Alaphilippe. Het verschil met de concurrentie werd gemaakt door de sprinters, want nummer twee Molenaar beschikte bijvoorbeeld niet over Groenewegen en Teunissen.

Sagan opnieuw beste renner
Het selecteren van Peter Sagan loonde opnieuw flink. In totaal werd hij door 657 deelnemers geselecteerd en die konden daardoor liefst 428 punten bijschrijven. Alaphilippe was wat dat betreft de nummer twee. De Fransman, die lange tijd in de gele trui reed, was goed voor 370 punten. Hij werd in totaal 484 keer geselecteerd. Bernal deed ook nog een flinke duit in het zakje, want de Colombiaan scoorde 252 punten. Hij kwam in liefst 784 verschillende ploegen voor.

Tourspel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws