WijZ introduceert nieuwe sportactiviteit

| 10-10-2012

WijZ biedt sinds kort onder de naam Fitwalk een nieuwe sportieve activiteit aan. Fitwalk is flink doorwandelen in een tempo van ongeveer 6 a 7 kilometer per uur, afgewisseld met oefeningen. “Deze oefeningen zijn bedoeld voor verbetering van de conditie en de coördinatie van het lichaam. Er is onlangs een nieuwe Fitwalkgroep van start gegaan die zich vooral richt op mensen die het fijn vinden om stevig te wandelen”, zegt Jan van der Heide van WijZ.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Eén van de mensen die enthousiast is over Fitwalk is Jan Dollen, een fitte zestiger die na een ‘VUT-winter’ sportief gezien de draad weer heeft opgepakt. “Ik vind het niets om zomaar in mijn eentje een uur te hardlopen, dat is niet mijn ding. Daarom koos ik voor deze vorm van bewegen, omdat de combinatie van stevig wandelen en gymnastische oefeningen mij meer aanspreekt.” De Zwollenaar vindt het heerlijk om buiten te zijn. “Ik ben een buitenmens. Ik ben 25 jaar lang voetbalscheidsrechter geweest en daarnaast vind ik het fantastisch om te lopen in de prachtige natuur rond Zwolle. Dan biedt Fitwalk een mooie uitkomst.”

Vanaf het terrein van korfbalvereniging Oranje Zwart vertrekt iedere woensdagmorgen om 9.00 uur een Fitwalkgroep onder leiding van coach Ben Swienink. Er wordt vooral gelopen rondom het schitterende natuurgebied Agnietenberg en Agnietenplas, waar anderhalf uur lang wordt gewerkt aan de conditie in een looptempo waarbij ook het sociale aspect belangrijk is. “Vooral ook de nabeschouwing na anderhalf uur Fitwalk vind ik belangrijk, want je doet de activiteit tenslotte met een groep”, zegt deelnemer Jan Dollen. De kosten voor dertien lessen van anderhalf uur zijn 58,50 euro. Belangstellenden kunnen meedoen aan een eerste gratis proefles en voor meer informatie mailen naar infono@spmwijz.nu.

Wandelen, WijZ

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws