Wijthmenerplasloop ‘voor bikkels en beginners’

| 02-01-2019

Het dorp Wijthmen staat zaterdag 12 januari in het teken van de achtste editie van de Fakkert Diervoerders Wijthmenerplasloop. Een loop die door de organisatie wordt omschreven als ‘eentje voor bikkels en beginners’. De recreatieplas staat daarbij centraal.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Op dit moment zijn zeker veertig vrijwilligers uit het dorp actief om de deelnemers een mooie tocht te bezorgen. De deelnemers aan de 5 en 10 kilometer lopen een ronde om de plas, de kinderen tot en met 13 jaar lopen een eigen parcours. “Zowel start als finish is bij het Kulturhus in Wijthmen. De route voert hoofdzakelijk over half verharde schelpenpaden, met hier en daar een stukje bospad”, vertelt Frans Kerkum, één van de organisatoren. Hij hoopt op mooi weer. “Vorig jaar was het prachtig, maar het jaar daarvoor waaide het hard en hadden we veel regen. Het was toen echt afzien”, weet Kerkum nog.

Prijs voor beste Wijthmener
Steeds meer deelnemers aan de Wijthmenerplasloop komen van buiten de omgeving, maar toch heeft de organisatie een prijs voor de eerste Wijthmener die over de streep komt. Zowel bij de dames als de heren. “Al was het alleen maar omdat het halve dorp betrokken is. Of ze lopen zelf mee, of ze helpen mee. Dit is echt waar een klein dorp groot in kan zijn”, vindt Kerkum. Inschrijven voor de loop kan via www.wijthmenerplasloop.nl (5 euro) of op de dag zelf (6 euro). Deelname aan de kidsrun kost 2,50 euro.

Hardlopen, Wijthmen, Wijthmenerplasloop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws