Wijthmenerplasloop prooi voor Henk Slager

| 13-01-2018

De zevende editie van de Wijthmenerplasloop is zaterdag gewonnen door BB-loper Henk Slager. De atleet uit Staphorst voldeed de 10 kilometer in een tijd van 35 minuten en 51 seconden en was daarmee ruim sneller dan zijn concurrenten. Bij de dames ging de zege naar Anja Leusink uit Genemuiden, die in 46 minuten en 28 seconden oppermachtig was.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De 10 kilometer is tijdens de traditionele Wijthmenerplasloop de langste afstand en daarop was er ditmaal weinig Zwols succes. Bij de mannen ging de winst naar Henk Slager, die werd gevolgd door Ronald Kooijman uit Dalfsen. Hij liep naar een eindtijd van 38:10, waarmee hij net iets sneller was dan Roel-Jan Heeringa uit Zwolle. De Zwollenaar kwam tot een tijd van 38:33 en bemachtigde daarmee het brons. Ook bij de dames bleef alleen de bronzen medaille in Zwolle. Hadassa Rotteveel uit Heino werd tweede in 50:49, terwijl Jenine Binnendijk uit Zwolle derde werd. Zij liep de 10 kilometer in 52 minuten en 1 seconde.

Tess Boekema wint 5 kilometer
Toch waren er nog wel Zwollenaren die een hoofdprijs bemachtigden. Op de 5 kilometer ging het eremetaal allemaal naar atleten uit de stad. Bij de heren was Jan Pullen in 17:07 het snelst, gevolgd door Warmloper Kibrom Hadgu (17:19). Willard Bredewold werd in 17:20 de nummer drie. Bij de dames was er de bijna traditionele zege voor Tess Boekema, die verreweg het sterkst bleek. Boekema kwam tot een tijd van 19:16 en was daarmee ruim zes minuten sneller dan nummer twee Ilse Krist. Nina Blom snelde in 26:33 naar de derde tijd.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Hardlopen, Tess Boekema, BB-lopers, Wijthmenerplasloop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws