Wijthmenerplasloop gokt op 250 hardlopers

| 06-01-2016

“Gezien de concurrentie van een loop in Heino en de Snertloop van CSV ’28 zijn wij dik tevreden met 250 deelnemers.” Het zijn de vooruitblikkende woorden van Wijthmen-voorzitter Frans Kerkum, die met zijn vereniging aankomende zaterdag de jaarlijkse Wijthmenerplasloop organiseert. Het is echter een drukke hardloopdag, waardoor het deelnemersaantal hoogstwaarschijnlijk lager ligt dan rond eerdere edities.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Wijthmenerplasloop wordt zaterdag voor de vijfde keer georganiseerd. Aan de wieg van het evenement hoopte de organisatie ieder jaar meer hardlopers te trekken, maar dat lijkt dit jaar toch een moeilijk te halen doelstelling. In Heino is er gelijktijdig de Veldloop, onderdeel van het populaire Sallands Cross Circuit. En daarbij heeft ook voetbalvereniging CSV ’28 de jaarlijkse snertloop op het programma staan. “Daardoor wordt het waarschijnlijk lastig om het deelnemersaantal te laten groeien”, vertelt Kerkum, die op dit moment vooral de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten houdt. “We zijn er helemaal klaar voor, de voorbereidingen zijn gedaan. Alleen moet het weer nog even meewerken. Op dit moment ziet dat er gelukkig goed uit.”

Met ruim veertig vrijwilligers is de voetbalclub al sinds september in de weer om het lopersgeweld zaterdag helemaal in goede banen te leiden. De vergunning is aangevraagd, de inschrijving loopt en ook het parcours is er klaar voor. Dat de Wijthmenerplasloop een gewaardeerde loop is, blijkt wel uit het feit dat er verschillende lokaal bekende hardlopers aan de start verschijnen. Zo verdedigt BB-loopster Tess Boekema haar titel op de 5 kilometer. “Zij gaat proberen om voor de derde achtereenvolgende keer te winnen”, weet Kerkum. De hardlopers, die kunnen kiezen voor 5 of 10 kilometer, kunnen zich inschrijven via www.wijthmenerplasloop.nl of op de dag zelf. Kosten bedragen 5 euro, op de dag zelf komt daar nog een euro bij.

Hardlopen, Wijthmen, Frans Kerkum, Wijthmenerplasloop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws